Хиляди фенове посрещнаха като герои своите любимци от Рух след

...
Хиляди фенове посрещнаха като герои своите любимци от Рух след
Коментари Харесай

Огнена феерия! Хиляди посрещнаха като герои Банков и Рух след историческа победа в Полша

Хиляди почитатели посрещнаха като герои своите любимци от Рух след историческата победа с 2:1 като посетител на ГКС Катовице в среща от 14-ия кръг на полската 1. Лига. Поредни мощни 90 минути на вратата на славния в миналото полски клуб от Хожув пък записа българският вратар Николай Банков.

За последно двата тима, чието състезание има дългогодишна история, се изправиха един против през април 2003, като ГКС Катовице завоюва с минималното 1:0. Късно нощес обаче надигащият се под управлението на Хуан Рамон Роча отбор продължи възхода си с скъп триумф в дербито с отбора от Катовице. 14-кратният първенец на Полша постави завършек на серията от три следващи победи над домакините и победи с трите точки.

При завръщането си в Хожув пък Банков и компания бяха посрещнати като герои пред своя стадион от над три хиляди последователи. Невероятната конюнктура сигурно ще даде спомагателни сили на момчетата на Роча в тежката им борба за оцеляване в полската 1 Лига. Макар Рух да записа следващи три точки в последните кръгове, отборът остава на последното място в класирането с 11 точки на сметката си.

Припомняме обаче, че поради съществени финансови проблеми клубът от Хожув стартира акцията с минус 5 точки, както и със възбрана да картотекира нови футболисти в първите срещи. Поради тази причина едвам в седмия кръг Николай Банков застана за първи път под рамката на вратата в формален дуел. Именно от този момент обаче стартира възходът на Рух, като в шестте мача, в които добричлията бе на вратата, отборът записа три победи, две загуби и едно тъждество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР