Хиляди фенове почетоха погребалната процесия на легендата на Манчестър Юнайтед

...
Хиляди фенове почетоха погребалната процесия на легендата на Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Хиляди феновете и официални лице се стекоха, за да отдадат последна почит на Сър Боби Чарлтън

Хиляди почитатели уважиха погребалната върволица на легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън на „ Олд Трафорд “ по пътя от стадиона до катедралата на Манчестър, където ще се организира частна гала.

Чарлтън, който е международен първенец с тима на Англия от 1966-а година и един от най-великите футболисти на Манчестър Юнайтед, умря на 21 октомври на 86-годишна възраст.

Бившият управител на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, някогашни футболисти, измежду които Анди Коул и Пол Скоулс, актуалният народен селекционер Гарет Саутгейт, както и принц Уилям бяха измежду първите пристигнали от над 1000-на поканени посетители за службата в катедралата.



Множеството от почитатели ръкопляскаше, до момента в който кортежът доближи до статуята отдадена на Чарлтън, Джордж Бест и Денис Лоу, опасана в основата си от кръгове от стотици букети с цветя и шалове, които не престават да порастват.

Боби Чарлтън бе основна фигура в състава на Англия, спечелил Мондиала през 1966 година, играейки паралелно до брат си Джак. Той записа 758 мача за Манчестър Юнайтед, в които означи 249 гола.



Хари Магуайър, Джони Еванс, Том Хийтън и Люк Шоу бяха измежду актуалните футболисти на Юнайтед, присъстващи на частната работа, която мнозина пропущат поради уговорките си с националните тимове на страните си. Мениджърът Ерик загар Хаг не съумя да участва поради ангажимент в Нидерландия.

Очакваше се церемонията да включва почести и изказания от основния изпълнителен шеф на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил, някогашния изпълнителен шеф на фондацията на клуба Джон Шийлс и персонално послание от фамилията на Чарлтън.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР