Хиляди души излязоха по улиците на френския град Страсбург на

...
Хиляди души излязоха по улиците на френския град Страсбург на
Коментари Харесай

Шествиe в Страсбург и надписи на Айфеловата кула в подкрепа на протестите в Иран

Хиляди души излязоха по улиците на френския град Страсбург на митинг против изтезанията на стачкуващи в Иран и приканиха държавното управление в Техеран да бъде осъдено, съобщи ДПА.

Според участници в проявата тя е събрала към 12 хиляди души. Тези данни обаче не са доказани.

След като се включи в проявата, председателката на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че зверствата в Иран изискват корав отговор.

Хората по улиците са на вярната страна на историята, сподели Мецола при започване на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург. Тя напомни, че митингите в Иран не престават към този момент повече от 120 дни.
 Българска телеграфна агенция
Демонстрантите приканиха иранската Революционна армия да бъде включена в листата на Европейския съюз на терористичните организации , а иранските дипломати да бъдат изгонени.

Европейски Съюз към този момент наложи наказания на Иран поради насилието против протестиращи.

В Париж също показаха взаимност с протестното придвижване в Иран.
 Българска телеграфна агенция
Четири месеца след гибелта на младата иранска кюрдка Махса Амини, която отприщи митингите, на Айфеловата кула във френската столица бяха прожектирани едни от водещите лозунги на демонстрациите: " Жена. Живот. Свобода " и " #StopExecutionsInIran " ( " Спрете изтезанията в Иран " ). Светлинните надписи ще останат и на следващия ден, заяви градският съвет.

Той сподели, че по този начин се отдава респект на хората, които самоуверено се борят за независимост в Иран , до момента в който режимът продължава да екзекутира стачкуващи.

Протестите, които започнаха в средата на септември, обгърнаха повече от 160 града в цялата страна. В тях се включиха хиляди хора, които са срещу ислямската система на ръководство, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР