Хиляди демонстранти излязоха на улиците на няколко големи бразилски града,

...
Хиляди демонстранти излязоха на улиците на няколко големи бразилски града,
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу честването на 55 г. от преврата в Бразилия

Хиляди стачкуващи излязоха на улиците на няколко огромни бразилски града, с цел да стачкуват против честването на 55 години от преврата, който бе последван от военния режим на страната през 1964-1985 година, съобщи ''Фокс Нюз''.

Наскоро крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонару подреди на армията да провеждат мероприятия за отбелязване на годишнината.

В столицата Бразили протестиращи скандираха „ без тирания в никакъв случай повече “.

"Болсаноро показва любовта си към диктатурата, тъй като счита, че насилието ще позволи проблемите на страната ", сподели Маркос Суза, 37-годишен банков служащ на митинг в Рио.

Тържествата, които бяха поискани от Болсонаро, бяха изрично наказани от деятели за правата на индивида и обществени групи, които бързо проведоха митингите в неделя.

Доклад от 2014 година на комисията за определяне на истинността на страната стигна до заключението, че минимум 434 души са били убити или изчезнали по време на военния режим, който Болсонаро неведнъж похвали.

Видеоклип, изпратен от бразилското председателство на публицисти посредством WhatsApp в неделя, пък от своя страна отбрани събития на 31 март 1964 година

"Това беше време на боязън и закани. Комунистите задържаха и убиваха свои лични сънародници; имаше доста боязън ", сподели във видеото един мъж, гледащ камерата. "Призована от пресата и от хората по улиците, Бразилия се съгласи, че разполага с национална войска и се обърна към нея. Благодарение на това настъпи светлина. " "Армията ни спаси; няма метод да се отхвърли това и историята не може да се промени ", сподели мъжът.

Запитан от Асошиейтед прес, пресслужбата на председателството отхвърли да каже кой е направил видеото.

"Бразилия се стана за смях пред света ", сподели 67-годишната Кармелена Насар в Рио. "Аз съм тук, с цел да пазя бъдещето на моите деца и внуци. Не можем да се върнем към този интервал на мъчения и убийства, които към този момент сме изпитали.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР