Хиляди босненски мюсюлмани се събраха в Сребреница, за да отбележат

...
Хиляди босненски мюсюлмани се събраха в Сребреница, за да отбележат
Коментари Харесай

Хиляди босненци отбелязаха 23 г. от клането в Сребреница

Хиляди босненски мюсюлмани се събраха в Сребреница , с цел да отбележат 23 година от най-голямото кръвопролитие в Европа след Втората международна война. Те участваха на погребението на останките на 35 неотдавна открити жертви , осведоми АП.

Босненски сърби избиха 8 372 босненски мюсюлмани след завладяването на Сребреница на 11 юли 1995 година по време на войната в Босна и Херцеговина в интервала 1992-1995 година

 Снимка 367748
Източник:

Останките на изкланите мъже и момчета бяха заровени в града , чието име се трансформира в синоним на бруталната Босненска война . Ковчезите, драпирани в зелено и бяло, бяха подредени в мемориален център и след това заровени в гробището , в което са положени 6 575 жертви на клането.

Сребреница се трансформира в международен знак на геноцида , предизвестие, че на никое място по света не би трябвало да има геноцид , съобщи Нермин Аливукович, президент на комитета, провел годишнината.

 Снимка 367747
Източник:

Експерти към момента работят по определяне самоличността на убитите , защото не всички остатъци са извадени от всеобщите гробове в Босна.

Въпреки че интернационален съд дефинира клането в Сребреница за геноцид, сърбите настояват, че са почтени.

 Снимка 367745
Източник:

На годишнината нямаше публична делегация на босненските сърби или на Сърбия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР