Хиляди бивши войници на Вагнер ще бъдат под чеченско командване.

...
Хиляди бивши войници на Вагнер ще бъдат под чеченско командване.
Коментари Харесай

Хиляди бойци от Вагнер ще бъдат под чеченско командване

Хиляди някогашни бойци на Вагнер ще бъдат под чеченско командване. Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW) съобщи в неотдавна оповестен отчет, че чеченският водач Рамзан Кадиров твърди, че някогашни наемници от групата Вагнер ще преминат под командването на чеченските сили. Въпреки че някои източници оспорват декларираната от него цифра от 3000 бойци.
Кадиров направи изказване в петък, като разгласи, че вследствие на договарянията е реализирано единодушие някогашните наемници да се причислят към чеченския специфичен отряд Ахмат.
Преговорите са водени с водача на вагнеровците Александър Кузнецов, който употребява прякора Ратибор.

Кадиров изясни, че вакантните места в подразделението " Ахмат " са предоставени от съветското Министерство на защитата (МО) и че някогашните сили на Вагнер ще се регистрират на МО, а не на командването на Росгвардия.
Докладите демонстрират, че съветското министерство на защитата " официализира контрола върху някои детайли от останалите сили на групата Wagner - цел, която то преследва от 2023 година ", показва ISW.

Анализаторите считат, че точно опитите на Министерството на защитата да поеме Wagner Group е причина притежателят на групировката Евгений Пригожин да стартира несполучлив протест през юни 2023 година

Един съветски благи блогър също упрекна Кадиров в " преувеличаване на броя на трансферирания личен състав на Вагнер, потвърждавайки, че множеството чиновници на Вагнер ненавиждат Кузнецов и се намират в Африка ", заяви ISW.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР