Хиляди българи се събраха пред парламента в София в един

...
Хиляди българи се събраха пред парламента в София в един
Коментари Харесай

Reuters: Хиляди на протест в България, сълзотворен газ и арести

Хиляди българи се събраха пред Народното събрание в София в един от най-големите митинги до момента за два месеца демонстрации, призоваващи за оставката на премиера Бойко Борисов. Така осведоми Ройтерс в своя обява, съобщавайки за конфликти против протестиращи и полиция, потребление на сълзотворен газ и арести.
Протестиращите хвърляха яйца, ябълки и отпадък против строго охранявания парламент.
 Борислав Сандов разкри по какъв начин се правят арестите, европейска организация се застъпи за арестуваните Борислав Сандов разкри по какъв начин се правят арестите, европейска организация се застъпи за арестуваните
" Полицията събира протестиращи на инцидентен принцип и има намерение да ни държи по коридорите на РПУ-тата до на следващия ден, с цел да не се върнем на прочие..
Те нападнаха полицейски транспортни средства, а към 20 чиновници бяха наранени от незнайно вещество, ориентирано към тях от протестиращи, оповестява организацията.
Акцията е наречена „ Велико национално въстание “ в отговор на проекта на държавното управление за нова Конституция.
Протестиращите упрекват трикратния министър председател Борисов (61 г.), че не се е справил с корупцията, която подкопава върховенството на закона и облагодетелства мощни магнати в най-бедната страна на Европейския съюз.
В Народното събрание президентът Румен Радев прикани за оставката на дясноцентристкото държавно управление на Борисов и изиска депутатите да отхвърлят проектите за нова Конституция.
 Майките от „ Системата ни убива “: Полицията се опита да ни смаже, има ранени дами Майките от „ Системата ни убива “: Полицията се опита да ни смаже, има ранени дами
Полицията разруши лагера ни, сред нас има ранени. За това алармираха във Facebook майките от „ Системата ни убива “. Те у...
" Не неналичието на нова Конституция изведе хората на улицата, а неналичието на морал в управлението, ерозията на държавността и корупцията ", цитира думите му медията.
Според нея, обещанията на Борисов да подаде оставка, в случай че Народното събрание утвърди апела му за избор на Велико национално заседание дружно с гласоподаване на нова Конституция, са окачествени от народа му като ловкост, целяща да го задържи по-дълго на поста му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР