Хиляди българи се събраха днес на историческия връх Шипка, за

...
Хиляди българи се събраха днес на историческия връх Шипка, за
Коментари Харесай

Президентът Радев: Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка

Хиляди българи се събраха през днешния ден на историческия връх Шипка, с цел да отдадат респект на починалите за свободата на България.

" Горд съм да видя толкоз доста родолюбиви българи на Шипка в деня на Националния ни празник ", сподели президентът Румен Радев.

Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделянето отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от почитание към историята, не от респект към костите на предците ни, а само с помощта на безапелационната увереност на болшинството българи, акцентира президентът на връх Шипка по случай отбелязването на 146 години от Освобождението на България

Скъпи сънародници,

Горд съм да видя толкоз доста родолюбиви българи на Шипка в деня на Националния ни празник.

Тук, на увенчания с безконечна популярност връх, подвигът на нашите опълченци, застанали един до друг с воините от армията на съветския император Александър Втори, отвори пътя към свободата на България. Точно тук, пред очите на целия свят, с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще.

Днес сме се стекли хиляди от всички краища на родината, с цел да заявим, че 3 март не ознаменува единствено успеха на бойното поле, нито е единствено датата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват. 3 март излиза надалеч отвън рамките на съответните събития от епохата на Руско-турската освободителна война и е доста повече от един исторически успех.

Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и респект пред саможертвата на генерации българи, съхранили искрата на вярата и битката в дългата зима на робството. 3 март е нашият народен блян за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достолепие и блян към прогрес.

Затова, макар всички превратности на времето, нова България не помни ера, в която на празника Шипка е опустявала. Не помни година, в която подножието на този популярен монумент да не е изпълнено с голям брой признателни хора.

Днес е ден за национално единство! Днес е ден да се обединим към нашите полезности, към заветите на предците ни. Но тази година, няма да го крием, е по-различна от другите. И по тази причина съм тук. За да благодаря на всички вас, че обединени опазихте националния ни празник от похищенията. Светлината на чистите ви намерения прогони лепкавата политическата мъгла от върховете на българското минало. И ние няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделянето отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от почитание към нашата историята, не от респект към костите на предците ни, а с помощта на вас, на вашата безапелационна увереност, на голямото голям брой българи. Затова ви благодаря!

Днес, от този всеизвестен връх, вашите послания са още по-ясни и мощни: Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предшественици. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите дейности, суверенитета и достолепието на Отечеството.

Вечна памет на героите!

Да живее България!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР