Хиляди българи излязоха да протестират вчера заради високите цени на

...
Хиляди българи излязоха да протестират вчера заради високите цени на
Коментари Харесай

Протестите намалиха цената на горивото

Хиляди българи излязоха да стачкуват през вчерашния ден поради високите цени на горивата. Резултатът пристигна още на идващия ден - от през днешния ден всички играчи на пазара смъкнаха цените си с от 1 до 6 стотинки на литър, демонстрират данните на профилирания уебсайт bg.Fielo.net.

В Пловдив през днешния ден най-масовият бензин А95 се предлага от 2.12 до 2.36 лв. за литър. Пропан бутанът може да се откри по бензиностанциите с цена сред 1.00 и 1.11 лв. за литър. Дизелът също бележи спад и през днешния ден може да се откри на цена сред 2.16 и 2.43 лв. за литър. Най-използваното от таксиметровите водачи гориво метанът през днешния ден се намира по бензиностанциите с цена сред 1.49 и 1.57 лв. за литър.

Като цяло през днешния ден водачите от цялата страна поеха глътка въздух от лекия спад в цените на горивата. Бензин А96 към този момент се предлага от 2.26 до 2.14 лв. за литър. Във веригата бензиностанции на " Лукойл " в София цената слезе до невижданите от месеци 2.19 лв. за литър, което значи, че при съществуването на карта на компанията действително потребителите заплащат по 2.14 лв. за литър - тъкмо толкоз, колкото е цената и в считаните за най-евтини бензиностанции на Веселин Марешки.

Най-сериозно е поевтиняването на А98 - с цели 6 стотинки за литър приблизително за страната. При дизела обаче спадът е единствено с 1 стотинка приблизително, написа dir.bg. Данните демонстрират, че най-вече са свалили цените на А95 от " Лукойл ", " Еко петролиум " и " Шел " - с цели 8 стотинки за литър. Но същинският рекордьор в поевтиняването е " Ромпетрол " - намаляване на цената на А95 с цели 10 стотинки.

Отделни бензиностанции продават и на невижданите от месеци равнища от 2.03-2.04 лв. за литър. Сред тях има и такива от огромни вериги, само че са единични случаи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР