Хиляди аржентинци изпълниха вчера центъра на Буенос Айрес, където се

...
Хиляди аржентинци изпълниха вчера центъра на Буенос Айрес, където се
Коментари Харесай

Масови протести в Аржентина с искане за по-високи заплати

Хиляди аржентинци извършиха през вчерашния ден центъра на Буенос Айрес, където се събраха на проява с искане държавното управление да усили заплатите и помощите при безработица на фона на нарасналите потребителски цени и намалената стойност на песото, съобщи Ройтерс.

Заради икономическата рецесия в южноамериканската страна делът на бедните се усили до 40 % от популацията, а президентът Алберто Фернандес не съумява да откри метод за справяне с инфлацията, която е в размер на към 70 % на годишна база.

Биейки барабани и развявайки флагове на профсъюзи и леви организации, множеството от които съдружници на ръководещите перонисти, протестиращите минаха по основни булеварди на столицата, където блокираха трафика и стигнаха до президентския замък Каса росада и до постройката на Конгреса.

" Не можем да продължим с това равнище на инфлация, където всеки ден губим част от заплатата си ", сподели профсъюзният водач Пабло Мояно и прикани Фернандес да предприеме дейности за слагане на цените под надзор.

Цените в магазините за хранителни артикули непрекъснато се трансформират поради галопиращата инфлация. Само предишния месец те скочиха със 7.4 % - най-голямото месечно нарастване от две десетилетия насам.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР