Хилтруд Уорнър знае как да разчисти бъркотията в един мъжки

...
Хилтруд Уорнър знае как да разчисти бъркотията в един мъжки
Коментари Харесай

Разчистването на Дизелгейт: Мениджърът, който трансформира Volkswagen

Хилтруд Уорнър знае по какъв начин да разчисти бъркотията в един мъжки свят. Като единствена жена в управителния съвет на Volkswagen Group, тя е необичайност във висшите ешелони на немската промишленост. И въпреки всичко изкачването ѝ в професионалната подчиненост не бе резултат на това да се слее с сътрудниците си, написа BBC.

Първата поява на Уорнър пред ръб, чийто членове са единствено мъже, е била преди по-малко от 10 години.

" Получих доста прекрасен имейл, в който пишеше: " Моля, Хилтруд, носете панталон, те не са привикнали с полите в заседателната зала ", признава тя и прибавя:

" Разбира се, се появих в розова рокля. "

52-годишната дама се причислява към борда на Volkswagen през февруари 2017 година в един от най-бурните интервали за компанията. Уорнър е натоварена със слагането на доста неща в ред и реформирането на корпоративната просвета, която бе опетнена от абсурда с дизеловите излъчвания.

В немските медии тя постоянно е представяна като индивидът, който разчиства след мъжете, само че Уорънър не харесва тези избрания. Тя споделя, че за нея е чест да следи обрата, през който ще премине автомобилния производител, само че мащабът от развилата се рецесия с излъчванията е неподозирано огромен. Досега той е коствал на компанията към 28 милиарда евро.

Уорнър чака 2019 година да бъде най-трудна за компанията. Натискът върху нея не е единствено вътрешен. Усилията ѝ са следени от назначеният от съда Лари Томпъсн, който е някогашен основен прокурор на Съединени американски щати. Негова задача е да реши дали етичните стратегии на компанията са задоволително устойчиви, с цел да предотвратят по-нататъшна незаконна активност.

След изявление на Уорнър за този скандал, следват много отрицателни мнения. Според нея произходът на рецесията с Дизелгейт е комплицирана и няма задоволително самокритика на дейностите на корпорацията. За да поправи това единствената жена в борда на шефовете дружно с екипа си са пренаписали длъжностните характерности на повече от 2000 чиновници. Тя подхваща този ход, с цел да е сигурна, че функциите и отговорностите са ясни и всеки схваща своите отговорности.

Хилтруд Уорнър не желае да бъде жена, облечена като мъж.

" Често съзнателно пристигам с цветни рокли ", признава тя.

Бизнес дамата не е ваксинирана от натиска на дамите на работното място. В началото на своята 28-годишна кариера в автомобилната промишленост, тя изяснява: " просто търсех тактика за оцеляване " и да се научи да приказва " езика на мъжете ".

Уорнър е схванала, че на въпроса каква кола кара, отговорът алена, е неверен. Вместо това тя ще покаже фотоси на автомобила си на сътрудниците, наблягайки мощността на мотора и ще изясни какъв брой е вълнуващо да се движи с нея по алпийските пътища.

Тъй като VW е изправена пред предизвикването да възвърне репутацията си, Уорнър желае да покаже, че има съществени ползи в автомобилната промишленост.

" Имам доста гориво в кръвта си ", споделя тя, като прави пауза, с цел да признае идващия огромен залог за автомобилния производител:

" Може би в бъдеще ще би трябвало да кажа, че имам малко електричество в кръвта си. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР