Хилари Клинтън използва новите си мемоари да направи паралели между

...
Хилари Клинтън използва новите си мемоари да направи паралели между
Коментари Харесай

Мемоари на Клинтън сравняват войната срещу истината на Тръмп с 1984 на Оруел

Хилари Клинтън употребява новите си записки да направи паралели сред " войната против истината " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от една страна и от друга Съветския съюз и известната книга на Джордж Оруел " 1984 " , написа " Гардиън ".

Днес на пазара излизат записките на изгубилия претендент за президент на Съединени американски щати , озаглавени " Какво се случи " (What Happened).

" Опитите да се дефинира действителността са съществена характерност на авторитаризма ", има вяра Клинтън.

" Това е, което направиха руснаците, когато заличиха политически дисиденти от исторически фотоси. Това е, което се случи в класическия разказ " 1984 " на Джордж Оруел, когато изтезател демонстрира четири пръста и нанася електрошокове, до момента в който пандизчията му види пет пръста както е подредено ", отбелязва Клинтън.

Целта е да слагат под въпрос логиката и разсъдъка и да се всее съмнение , написа някогашният държавен глава и добавя, че за Тръмп задачата е да господства.

Според нея милиардерът е довел " войната против истината " до напълно ново равнище.

" Ако се изправи на следващия ден и разгласи, че Земята е плоска, съветникът Келиан Конуей може да отиде във " Фокс нюз " и да го отбрани като " различен факт " и доста хора ще повярват ", счита Клинтън.

Мемоарът от 468 страници е трогателен, прям и в някои моменти занимателен, защото се опива да улови персоналната и политическа пагубна загуба на Клинтън на изборите през ноември. Тя показва доста аргументи за загубата, в това число расизма, сексизма, интервенцията на ФБР в последния миг и нейни неточности.

Според нея Тръмп е опасност за страната и света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР