Хижар и туристи се сбиха в хижа в Пирин, съобщава

...
Хижар и туристи се сбиха в хижа в Пирин, съобщава
Коментари Харесай

Пиян хижар нападнал със столове туристи в Пирин

Хижар и туристи се сбиха в хижа в Пирин, оповестява " Нова телевизия ". Според студенти, отседнали в подслон " Тевно езеро ", домакинът бил пийнал и ги удрял със столове.

На 8-ия ден от плануван двуседмичен преход в Пирин група от 27 студенти се настанява в заслона. Посрещнали ги общително, само че денят завършил с пердах.

" Някои от групата пихме малко вино, дори хижарят ни почерпи. Той си допиваше ракията на прилежащата маса и сподели останете до 23:30 ч., с цел да приготви жена му тестото за мекиците ", описа Калоян Стоянов, уредник на групата.

Малко преди среднощ токът в хижата бил спрян, а групата се отправила към спалните пространства. Минути по-късно хижарят нахлул при тях и почнал да ги наскърбява.

" Взе столове и табуретки и стартира да удря момчетата. След това стартира да хвърля каквото му падне - бутилки, праскови, газова бутилка. Извади даже нож. Жена му крещеше ", описаха студентите.

Един от летящите столове пада върху лицето на Ивайло Кочев. Хижарят Иван Дранков обаче има различен роман за злощастната вечер. Бил атакуван от студентите, които били пияни и вдигали звук.

" Тийнейджърите бяха пияни и надрусани. Обърнаха хижата наобратно. Когато ги помолих да пазят тишина, започнаха да ме бият ", описа мъжът.

Заслонът се стопанисва от Българския туристически съюз. Оттам обясниха, че хижарят е с над 30-годишен опит и в никакъв случай не са получавали недоволства от него.

" Той ми сподели какво се е случило. Според мен са нарушени три закона, само че ще изчакам способените органи да вземат решение ", съобщи Румен Драганов, член на съюза.

След случая студентите напуснали заслона и вървели цялата нощта, с цел да стигнат до най-близката хижа.

Хижарят изясни, че държи да се потърси отговорност от студентите за материалните вреди, нанесени след среднощния скандал.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР