Хигиената на ръцете и като цяло е много важна по

...
Хигиената на ръцете и като цяло е много важна по
Коментари Харесай

Антибактериален гел за ръце в домашни условия

Хигиената на ръцете и като цяло е доста значима когато и да е, освен по време на зараза. Ръцете би трябвало да се измиват постоянно със сапун, без да се пропущат зоните сред пръстите, китките и под ноктите. Трябва да се измиват наложително след прибиране у дома и след потребление на тоалетната. И това е минималното равнище на хигиена, което би трябвало да се поддържа.

Поради пандемията, обхванала света сега, геловете за стерилизация на ръце са повече от нужни. В аптеките количествата са изчерпани и доста от нас не са съумели да се доберат до гел за ръце. Поради това в последно време са съвременни домашно направените дезинфектанти с разнообразни съставки и аромати.

Това, което работи като дезинфектант в тези гелове, е спиртът. Експерти настояват, че с цел да е задоволително ефикасен продуктът, той би трябвало да е с централизация над 60%. Колкото по-висок е градусът, толкоз повече ще е кадърен да убива микробите. За да придобие вашият домакински артикул консистенцията и аромата на геловете от аптеките, също ще имате потребност и от кислородна вода, глицерин и етерично масло.

 Маслото от лавандула работи антибактериално

За да забъркате сместа, ще ви би трябвало дребна бутилка, може да е от тестер на шампоан или еликсир за коса. Ако имате потребност, с цел да я разбъркате по-лесно, направете я първо в малко бурканче и по-късно го прелейте в шише.

Налейте в съда 100 мл алкохол, а по-късно и глицерин и ароматно масло. От ароматното масло сложете единствено няколко капки, с цел да е прелестен гелът на аромат. Глицеринът е за втвърдяване на сместа, по тази причина сипете от него толкоз, колкото е нужно, с цел да се сгъсти.

За да разредите концентрата, долейте дестилирана или преварена вода. Когато пропорциите са подобаващи, затворете съда и разклатете хубаво до цялостно разбъркване. Кислородната вода е по избор – от нея се прибавят единствено няколко мл.

 Антибактериален домакински гел

Ако глицеринът не е задоволителен, можете също да добавите алое вера гел, с цел да постигнете още по-гъста консистенция. Освен това алое вера гелът е извънредно потребен за кожата на ръцете ви. Той я прави мека и нежна и обезврежда изсушаващото деяние на спирта.

Готовият антибактериален гел в домашни условия е комфортен и стилен – може да се носи в дамска чанта или даже в джоба на якето. Носете го постоянно с вас и употребявайте постоянно.

Най-ефективният метод на приложимост е да изсипете малко количество на дланта си и хубаво да го втриете в двете си ръце. Не пропускайте също по този начин да го втриете сред пръстите и на китките си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР