Хигиена след секс: Какво трябва да се направи? Общи препоръки за

...
Хигиена след секс: Какво трябва да се направи?
Общи препоръки за
Коментари Харесай

Хигиена след секс: Какво трябва да се направи?

Хигиена след секс: Какво би трябвало да се направи?

Общи рекомендации за хигиена след секс

Гениталните инфекции се дължат на неприятни хигиенични привички в огромен брой случаите. Бактерии, вируси и гъбички се популяризират много елементарно, когато няма вярно разчистване. Поради това нормално се предлага следното:

  1. Къпане преди и след секс.
  2. Сменяйте всекидневно интимното си облекло и бельото.
  3. Пропуснете секса, в случай че имате генитална зараза.
  4. Внимавайте изключително за хигиената след секс, в случай че имате няколко полови сътрудници

В допълнение към горните рекомендации би трябвало да имате поради и други неща. Ще ги разгледаме в детайли по -долу.

Хигиена след секс – основни моменти

Уринирането е основен миг за вярната хигиена след секс, защото оказва помощ за елиминиране на всички бактерии, присъстващи по време на полов контакт. По същия метод пийте задоволително вода, защото тя ви оказва помощ да уринирате по -често, защото хидратирате тялото си.

Уринирането оказва помощ за унищожаване на бактериите, присъстващи в пикочните пътища на дамата, и по този метод се понижава рискът от цистит. Разбира се, не пийте и несъразмерни количества течности, тъй като това може да бъде нездравословно зарад натоварването на бъбреците.

При мъжете уринирането може да способства за попречване на полово излъчени уретрити, породени от микроби, които се предават при полов контакт.

Други рекомендации

  1. Измийте ръцете, лицето и всяка друга част на тялото, която може да е била в контакт с половите органи на човек, в допълнение към гениталиите.
  2. Използвайте специфичен сапун за интимната зона.
  3. Използвайте овлажняващи гелове за интимната зона.
  4. Освен това използвайте единствено безпристрастен сапун, с цел да избегнете неспокойствие.
  5. Избягвайте несъразмерното измиване с артикули, които могат да навредят на интимните зони, изключително в случай че не са направени особено за това (повечето от тях трансформират рН-то на вагиналната област и могат да причинят сухота и дребни ранички).
  6. Използвайте интимно облекло от памук и избягвайте нещо прекомерно плътно или направено от синтетична тъкан, защото това води до прекалено изпотяване, което трансформира вагиналната микробиота.
  7. По същия метод приемете и поддържайте добре уравновесена здравословна диета.
  8. И не на последно място, имайте подобаваща хигиена на съня, защото тя оказва голямо въздействие върху половото ви показване

Хигиена след секс-други неща, които би трябвало да имате поради

Освен предходните рекомендации, значимо е да запомните, че дамите се нуждаят от подобаваща стимулация за по -здравословно полово преживяване.

Това е по този начин, защото неналичието на смазване усилва възможностите за пострадване на лигавицата на гениталиите. Прибягвайте до потреблението на лубриканти при положение на несъразмерна сухота. Придържайте се към леки формули, само че без дразнещи съставни елементи.

Като цяло спазването на тези насоки за хигиена след секс ще ви разреши да се насладите на сексуалността си безвредно и пълноценно. Въпреки това, постоянно е добра концепция постоянно да се консултирате с гинеколог, с цел да може той да дефинира дали има някакви инфекции и дали имате потребност от съответни насоки за поддържане на положителното здраве на вашата интимна зона.

Инфо: https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР