Хидратацията на организма е от съществено значение за цялостното здраве.

...
Хидратацията на организма е от съществено значение за цялостното здраве.
Коментари Харесай

Каква вода е по-добре да пиете – студена или със стайна температура?

Хидратацията на организма е от значително значение за цялостното здраве. Пиенето на вода усъвършенства притока на кръв, почиства кожата и оказва помощ за преноса на О2 и хранителни субстанции до клетките. Освен това въздейства добре и на храносмилането. Каква вода обаче би трябвало да пием – студена или такава със стайна температура?

Всеизвестно е, че човек се нуждае от вода, с цел да живее. На всеки от нас му е належащо друго количество вода ежедневно – по отношение на самостоятелните потребности. За някои литър и половина е задоволително, до момента в който за други потреблението на вода би трябвало да бъде най-малко два литра дневно. Замисляли ли сте се обаче каква е най-хубавата температура на водата, която пиете?
Студена вода
Когато сме жадни, чаша студена вода носи напряко вълшебно чувство. Студената вода е подобаваща за пиянство след по-натоварващи физически интензивности, тъй като тя охлажда телесната температура, което предотвратява несъразмерното изпотяване. Това от своя страна защищава от дехидратация.

Кога е уместно да пиете студена вода? По време или след подготовка Когато на открито е доста горещо Когато се пробвате да отслабнете – студената вода оказва помощ за усилване на метаболизма Когато желаете да предотвратите дехидратация на организма
 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР