Хибридната война 2.0 срещу глобалния юг дори не е започнала.

...
Хибридната война 2.0 срещу глобалния юг дори не е започнала.
Коментари Харесай

Strategic Culture Foundation: Хегемонът ще поведе пълномащабна хибридна война срещу БРИКС+

Хибридната война 2.0 против световния юг даже не е почнала. Суинг щатс, всички бяхте предизвестени.

Рупорите на американския Тинк-Танк-ленд не са добре осведомени с Монтен: „ На най-високия престол в света ние към момента седим единствено на личното си дъно. “

Високомерието кара тези екземпляри да допускат, че техните отпуснати туловища са сложени високо над тези на всеки различен. Резултатът е, че запазената марка комбинация от надменност и незнание постоянно в последна сметка разкрива предсказуемостта на техните прогнози.

Земята на мозъчните тръстове в Съединени американски щати – опиянена от своята самосъздадена аура на мощ – постоянно телеграфира авансово какво са намислили.

Такъв беше казусът с план 9/11 („ Имаме потребност от нов Пърл Харбър “). Такъв беше казусът с отчета на RAND за несъразмерното разширение и дисбалансиране на Русия. И в този момент това е казусът с идната американската война против БРИКС, както е обрисувана от ръководителя на основаната в Ню Йорк Eurasia Group.

Винаги е мъчително да страдаш от интелектуално плитките мокри сънища на Тинк-танк-ленда, маскирани като „ разбори “, само че в този съответен случай основните играчи на световния юг би трябвало да са наясно какво ги чака.

Очаквано, целият „ разбор “ се върти към идното, опустошително оскърбление на Хегемона и неговите васали: какво се случва по-късно в страна 404, известна също – към този момент – като Украйна.

Бразилия, Индия, Индонезия и Саудитска Арабия са отхвърлени като „ четири съществени пазачи на оградата “, когато става въпрос за прокси войната на САЩ/НАТО против Русия. Това е същият остарял троп „ ти си с нас или срещу нас “.

Но по-късно ни показват шестте съществени виновници от страна на световния юг: Бразилия, Индия, Индонезия, Саудитска Арабия, Южна Африка и Турция.

В още един недодялан, енорийски ремикс на крилата фраза, отнасяща се до американските избори, те са квалифицирани като основните суинг щати, които хегемонът ще би трябвало да съблазни, убеди, сплаши и заплаши, с цел да обезпечи своето владичество в „ интернационалния ред, учреден на правила “.

Саудитска Арабия и Южна Африка са добавени към предходен отчет, фокусиран върху „ четирите съществени стоящи на оградата “.

Манифестът на суинг страните отбелязва, че всички те са членове на Г-20 и са „ дейни както в геополитиката, по този начин и в геоикономиката “ (О, в действителност? Това са изключителни новини).

Това, което не се споделя, е, че три от тях са членове на БРИКС (Бразилия, Индия, Южна Африка), а другите три са съществени претенденти за присъединение към БРИКС+: разискванията ще бъдат напрегнати на идната среща на върха на БРИКС в Южна Африка през август.

Така че е ясно какво съставлява манифестът на разклащащата се страна: апел към оръжие за американската война против БРИКС.

БРИКС сякаш няма никаква мощ

Манифестът на суинг страните крие мокри фантазии за съвсем отбрана и поддръжка за другари, отдалечаващи се от Китай. Глупости: засилената търговия в границите на БРИКС+ ще бъде в реда на деня занапред нататък, изключително с разширената процедура на търговия в национални валути (вижте Бразилия-Китай или в границите на АСЕАН), първата стъпка към необятно публикувана де-доларизация.

Суинг страните се характеризират като „ не ново олицетворение “ на Движението на необвързаните (NAM) или „ други групировки, доминирани от Глобалния юг, като Г-77 и БРИКС “.

И след това говорете за експоненциални нелепости. Това е всичко за БРИКС+, който в този момент разполага с инструментите (включително НДБ, банката на БРИКС) да направи това, което NAM в никакъв случай не можа да реализира по време на Студената война: определяне на рамката на нова система, заобикаляща Бретън Уудс и взаимосвързаните механизми за насила на Хегемона.

Що се отнася до изказванието, че БРИКС не е „ направил доста огромен пробив “, то това единствено разкрива галактическото незнание на американския Тинк-Танк-ленд за това какво съставлява БРИКС +.

Позицията на Индия се преглежда единствено от позиция на това, че е член на QUAD – дефинирана като „ водени от Съединени американски щати старания за балансиране на Китай “. Корекция: въздържане на Китай.

Що се отнася до „ избора “ на суинг страните да избират сред Съединени американски щати и Китай във връзка с полупроводници, AI, квантова технология, 5G и биотехнологии, това не е въпрос на „ избор “, а до какво равнище те са в положение да поддържат натиска на Хегемона, който се пробва да демонизира китайската технология.

Натискът върху Бразилия, да вземем за пример, е доста по-силен, в сравнение с върху Саудитска Арабия или Индонезия.

В последна сметка обаче всичко се връща към щраусианската фикс идея на неоконсерваторите: Украйна. Суинг страните, в друга степен, са отговорни за опълчване и/или подкопаване на санкционната деменция.

Турция, да вземем за пример, е упрекната в канализиране на артикули с „ двойна приложимост “ към Русия. Нито дума за финансовата система на Съединени американски щати, която злобно принуждава турските банки да спрат да одобряват съветски разплащателни карти МИР.

На фронта на пожеланията тази перла се откроява измежду многото: „ Кремъл наподобява има вяра, че може да си изкарва прехраната, като насочи търговията си на юг и изток. “

А Русия към този момент живее чудесно в цяла Евразия и в голямо пространство на световния юг.

Икономиката се рестартира (двигатели са вътрешният туризъм, машиностроенето и металообработващата промишленост); инфлацията е единствено 2,5% (по-ниска от където и да е в ЕС); безработицата е едвам 3,5%; и ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина сподели, че до 2024 година растежът ще се върне към равнищата преди СВО.

Американският Тинк-Танк-ленд е вродено некадърен да разбере, че даже нациите от БРИКС+ към момента да имат някои съществени проблеми с комерсиалния заем за изглаждане, Москва към този момент сподели по какъв начин даже подразбиращата се твърда поддръжка на дадена валута може да се окаже моментална смяна на играта. В същото време Русия поддържа освен рублата, само че и юана.

Междувременно керванът за дедоларизация на Глобалния юг се движи безмилостно – колкото и прокси военните хиени да не престават да вият в тъмното.

Когато цялостният – замайващ – мащаб на унижението на НАТО в Украйна се разгърне, може би доникъде на лятото, високоскоростният трен за дедоларизация ще бъде изцяло ангажиран, нон-стоп.

Оферта, която не можете да откажете “ още веднъж се на напред във времето

Ако всичко изброено нагоре не беше към този момент задоволително неуместно, манифестът на суинг страните прави двоен залог на нуклеарния фронт, обвинявайки ги в „ бъдещи опасности от (ядрено) разпространяване “: изключително – несъмнено – Иран.

Между другото, Русия се дефинира като „ междинна мощ, само че в крах “. И „ хипер-ревизионист “. О, уважаеми: с „ специалисти “ като това, американците даже не се нуждаят от врагове.

И да, към този момент може да имате опрощение да ревете от смях: Китай е упрекнат, че се пробва да управлява и кооптира БРИКС. „ Предложението “ – или „ предлагането, което не можете да откажете “, в мафиотски жанр – към суинг страните е, че не можете да се присъедините към „ ръководена от Китай и подпомагана от Русия организация, която интензивно се опълчва на Съединените щати “.

Посланието е недвусмислено: „ Заплахата от китайско-руско кооптиране на уголемен БРИКС – и посредством него, на световния юг – е действителна и би трябвало да й се обърне внимание. “

А ето и рецептите за справяне с него. Поканете множеството суинг-държави на Г-7 (това беше презрян провал).

„ Повече визити на високо равнище от основни дипломати на Съединени американски щати “ (добре пристигнала на дистрибутора на бисквитки Вики Нюланд). И не на последно място, тактиката на мафията, като да вземем за пример - „ по-пъргава комерсиална тактика, която стартира да счупва гайката за достъп до пазара на Съединени американски щати “.

Манифестът на суинг страните не можеше да не извади котката от чантата, като предричаше, по-скоро се молеше „ напрежението сред Съединени американски щати и Китай да нарасне трагично и да се трансформира в борба в стила на Студената война “. Това към този момент се случва – отприщено от Хегемона.

И по този начин, какви биха били последващите дейности? Много търсеното и въртящо се до гибел „ обособяване “, принуждаващо суинг страните да се „ сближат по-тясно с едната или другата страна “. Отново правилото е „ с нас си или срещу нас “.

Ето ви го. Сурово, в плът – с вградени завоалирани закани. Хибридната война 2.0 против световния юг даже не е почнала. Суинг страни, всички бяхте предизвестени.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР