Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана със злокачествен меланом

...
Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана със злокачествен меланом
Коментари Харесай

Херцогиня Сара Фъргюсън с най-тежката диагноза

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана със недоброкачествен меланом след премахване на ракова бенка. Това се случва по време на лекуването ѝ от рак на гърдата, написа Би Би Си, представена от bTV. 

На херцогинята на Йорк са отстранени и оценени няколко бенки, до момента в който е осъществявана възстановителна интервенция след мастектомия, заяви нейният представител.

Тя " остава в положително въодушевление “, макар че е притеснително да ѝ бъде сложена следващата диагноза рак, добави той.

Сара Фъргюсън минава през спомагателни проучвания, с цел да се увери, че диагнозата е уловена в ранен етап.

" Херцогинята желае да благодари на целия медицински екип, който я е подкрепял, изключително на кожния лекар ѝ, чиято зоркост е подсигурила, че болестта е било намерено, когато е било належащо “, сподели още представителят ѝ.

Какво съставлява меланомът?

Меланомът е тип рак на кожата, който може да се популяризира в други елементи на тялото. Основната причина е ултравиолетовата светлина, която идва от слънцето или от солариумите.

Фактори като възраст, бледа кожа, огромен брой бенки и фамилна обремененост за рак на кожата могат да усилят за развиване на меланом.

Признаците, на които би трябвало да обърнете внимание, включват нова бенка, смяна в съществуваща бенка, огромни бенки и даже бенки с неравномерна форма или комбинация от цветове. Също по този начин в случаи на мъчителни, кървящи или сърбящи бенки, пациентите би трябвало да се свържат с персоналния си доктор.

Шансовете за развиване на меланом могат да бъдат понижени посредством прикриване на ръцете и краката от слънчева светлина и потребление на слънцезащитни артикули.

Миналата година херцогинята на Йорк беше диагностицирана с рак на гърдата след обикновен обзор с мамограф. Според източници, близки до херцогинята, тя се е върнала в Обединеното кралство, откакто в началото се е възстановявала в Австрия, написа " 24 часа ".

Втората диагноза рак в границите на шест месеца е огромно предизвикателство, само че тя е устойчив човек и получава грижите и поддръжката на фамилията си, споделят източниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР