Херпесът е вид вирус, който се загнездва в човешкото тяло.

...
Херпесът е вид вирус, който се загнездва в човешкото тяло.
Коментари Харесай

Пак ли тоя досаден херпес, знам обаче 10 проверени народни средства, които го премахват напълно

Херпесът е тип вирус, който се загнездва в човешкото тяло. Почти всеки човек се е “сдобивал ” с херпес най-малко един път през живота си. Неприятен и от време на време мъчителен проблем, който може да ни мъчи с дни, в случай че не вземем навременни ограничения. Днес няма да популяризираме следващото аптечно лекарство срещу херпес, а ще ви срещнем с 11 тествани национални средства за премахването му. Познавайки тези елементарни препоръки, към този момент няма да се притеснявате за външния си тип по време на обостряне на херпесната зараза.
Херпесът на устните е прочут на човечеството от дълго време. Херпесът е прост вирус, който живее в човешкото тяло и от време на време се изявява под формата на дребни мехурчета, най-често в ъглите на устата или върху устните, а от време на време и върху други области на кожата на лицето.
Ето най-ефикасните национални средства против херпес:

Кислородна вода
Ако мехурчетата към този момент са изскочили на устната, най-добре е да ги прогорите с кислородна вода. Правете това на всеки 2-3 часа и до вечерта лицето ви още веднъж ще бъде чисто. Процедурата е малко мъчителна, само че доста ефикасна.
Спирт за масажи
Веднага щом се появи сърбеж, обтривайте херпеса с медицински алкохол толкоз пъти, колкото се появи сърбежът. След 3-4 дни всичко ще мине. Лечението с мехлеми е по-дълго – приблизително 7-10 дни. Изберете най-хубавото.

Тинктура от прополис

Възпалените везикули могат да бъдат туширани и с спонтанни средства. Например, прополисът, наквасен в алкохол, изсушава добре кожата и предотвратява прехвърлянето на възпалението в прилежащите области на кожата. Също по този начин, дезинфекционните свойства на това лекарство способстват за бързото зарастване на херпеса.

Трябва да напомним, че след всяко култивиране на мястото на херпеса с изсушаващи и изгарящи средства, би трябвало да се намаже с лоен подхранващ крем, с цел да се избегне неприятно и мощно раздразнение на кожата.

Лед

Мислите си, че това е прекомерно елементарно, с цел да е истина? Но в действителност ледът е превъзходен за първите признаци на херпес. Веднага щом почувствате, че устните ви са подути, нанесете върху тях парче лед. Той ще облекчи подуването и ще забави развиването на заболяването, като по този метод ще помогне на тялото да се оправи по-бързо с инфекцията.

Чесън

Чесънът е превъзходен и за херпес. Изстискайте една скилидка с преса и нанесете получената каша върху възпаленото място. Този способ е подобаващ единствено за домашно лекуване, само че е извънредно ефикасен!

Паста за зъби с ментол

Намажете засегнатата област с ментолова паста за зъби – мощно ментовият усет облекчава и изгаря херпеса.

Мляко

Напоете памучен тампон с прясно мляко с 1,5% масленост и нанесете върху засегнатата от херпеса област (ако нямате мляко с нужното наличие на мазнини, можете да употребявате всякакво). Не отмивайте и не яжте, до момента в който млякото не изсъхне от самосебе си. Повтаряйте тази процедура на всеки 2-3 часа и мехурите би трябвало да изчезнат до вечерта.

Сладник

Корен от женско биле, известно още като сладник, е отлично средство за лекуване на херпес. Стрийте го на прахуляк, прибавете преварена вода, с цел да се получи каша, и я нанесете непосредствено върху обрива. Най-добре е да извършите това преди лягане и да изплакнете остатъците от лицето си на сутринта.

Етерично масло от мента

За разлика от чесъна, ментовото етерично масло освен отлично лекува херпесния обрив, само че и мирише ужасно. Така че можете безвредно да го употребявате даже тук-там с доста хора, като го прилагате върху възпалената област на кожата три пъти дневно.

Алое

Сокът от алое също е отличен за деянията на херпес. Мажете болното място с него на всеки 2 часа или просто притиснете откъснат лист алое върху мястото и задръжте по този начин.

Херпесният обрив по устните в множеството случаи се появява на фона на невисок имунитет, заради което се предлага да се ускори организма в този случай. За задачата приемайте мултивитаминни препарати и обогатете диетата си с храни, които съдържат селен, цинк и витамини от група В – всички тези субстанции спомагат за бързото зарастване на всевъзможни рани.

И най-после – не забравяйте, че не е доста значимо кой способ ще изберете за лекуване на херпес, национален или медикаментозен. Основното, което би трябвало да знаете, е, че е належащо херпесът да се лекува и би трябвало да внимавате да не болестите другите!

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР