Хеликоптери на въоръжените сили и спасителни лодки участваха в евакуацията

...
Хеликоптери на въоръжените сили и спасителни лодки участваха в евакуацията
Коментари Харесай

Евакуираха 700 души от влак, блокиран от наводнения в Индия

Хеликоптери на въоръжените сили и избавителни лодки участваха в евакуацията на 700 пасажери от трен, блокиран от нощес от наводненията недалече от индийския град Мумбай, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване службата за реакция при бедствия в щата Махаращра заяви, че влакът „ Махалаксми експрес " тръгнал през вчерашния ден вечерта от Мумбай за Колхапур, на 350 км в южна посока. Той минал едвам 60 км, когато се оказал блокиран от наводняване вследствие на разлив на река, породен от мусонните дъждове, отбелязва Франс прес и ДПА.

Индийският министър на вътрешните работи Амит Шах заяви в Туитър, че всички пасажери от влака са били евакуирани сполучливо, отбелязва Асошиейтед прес. Сред пасажерите имало девет бременни дами.

Операцията е траяла няколко часа. Осигурени са били коли за спешна помощ и минимум 37 лекари.

Над 280 души са починали при наводнения и други произшествия, породени от мусоните, в Индия през юли.

Най-малко 114 души са починали вследствие на мощни наводнения от 10 юли насам в Бангладеш, заяви локалният в. " Дака трибюн ", представен от ТАСС.

По данни на медици и спасители няколкостотин хиляди души в страната са били принудени на изоставен домовете си, а нивото на водата в реките продължава да се покачва.

Около 15 000 души са се заразили с инфекциозни заболявания от водата или са получили разнообразни по тежест пострадвания от началото на наводненията до момента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР