Хеликоптери и дронове и днес продължават оперативно-издирвателните дейности над Италианските

...
Хеликоптери и дронове и днес продължават оперативно-издирвателните дейности над Италианските
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезналите хора след свлачището в Италианските Алпи

Хеликоптери и дронове и през днешния ден не престават оперативно-издирвателните действия над Италианските Алпи , търсейки 14 души, изчезнали след свличането на част от хладилник по планински скат, съобщи Ройтерс. Експерти считат, че свлачището, довело до гибелта на 7 души , е вследствие на климатичните промени .

Вчера огромно парче от ледника Мармолада - най-високия връх (3300 метра) в Доломитите, част от Италианските Алпи - се отчупи , свличайки се по скат и удари качващи се към върха планинари.

Италианският министър-председател Марио Драги съобщи, че бедствието е обвързвано с екологични фактори.

" Днес Италия плаче за починалите ", сподели Драги при срещата си със избавителните екипи. " Но държавното управление би трябвало да намерения над това какво се случи и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че случилото се да бъде малко евентуално да се повтори или даже да бъде избегнато ", добави той.

Това, което се случи, " сигурно зависи от утежняването на околната среда и обстановката с климата ", съобщи Драги, представен от Асошиейтед прес.

" Това е първият сходен случай в историята на тази планина ", сподели Джино Комели, който подкрепя координирането на избавителните действия.

Папа Франциск се помоли за жертвите и техните фамилии.

" Трагедиите, които претърпяваме по отношение на изменението на климата, би трябвало да ни накарат незабавно да потърсим нови способи, с които да зачитаме хората и природата ", написа Светият отец в " Туитър ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР