Хеликоптер, превозващ 16 туристи и екипаж на развлекателна обиколка в

...
Хеликоптер, превозващ 16 туристи и екипаж на развлекателна обиколка в
Коментари Харесай

Хеликоптер с 16 души на борда падна в езеро в Русия

Хеликоптер, пренасящ 16 туристи и екипаж на развлекателна обиколка в съветския Далечен изток, се разруши в езеро през днешния ден, като евентуално 8 души, измежду които дете, са починали, а двама са в тежко положение, съобщи Агенция Франс Прес.

Машината Ми-8 паднала при неприятна видимост в ледените води на Курилското езеро в планински регион на полуостров Камчатка, след което потънала.

От локален резерват изпратили лодки към мястото на случая, които избавили 8 души, двама от които са в интензивно поделение с разнообразни пострадвания. Оцелелите похвалиха бързите дейности на чиновниците, които им се притекли на помощ в границите на минути.

„ Тази обстановка е близо до знамение “, съобщи губернаторът Владимир Солодонов.

Останалите осем души, които били на борда, в това число единственото дете и командирът на екипажа, се водят изчезнали, като има опасения, че са починали.

„ Нямаме никаква информация за останалите “, съобщи пред Агенция Франс Прес Алла Голован – говорителка на губернатора.

Останките на хеликоптера лежат на дълбочина над 130 метра, на към 800 метра от брега.

На мястото на злополуката дойдоха избавителни екипи с водолази, само че те нямат нужното съоръжение да стартират работа на такава дълбочина. Затова губернаторът Солодов изискал помощ от военното министерство.

„ Роботи ще проучат дъното на Курилското езеро в региона на злополуката “, сподели той.

Оцелелите изплували от 8-9 метра дълбочина

Говорейки за случая и избавителната интервенция, инспектори от резервата споделиха, че видимостта при езерото била не повече от 100 метра. Те чули хеликоптера, само че не го видели.

Когато чули внезапен мощен звук, натам тръгнали две моторници с 4-ма инспектори, които се оказали на мястото на случая за 3-4 минути.

„ Осем души бяха на повърхността, които ние незабавно извадихме “, сподели контрольор Евгений Денгес. Той и сътрудниците му се огледали за други оживели, само че не разкрили.

Цитирайки оживели пасажери, естественият резерват заяви, че хеликоптерът почнал да потъва с носа и пасажери съумели да се доберат до повърхността от дълбочина 8-9 метра.

„ Температурата на водата в езерото е не повече от 5-6 градуса по Целзий, невероятно е да се остане в нея дълготрайно време “, се споделя в известието на Кроноцкия резерват.

Туристите били от Санкт Петербург.

Един от тях – Виктор Стрелкин, сподели, че по време на случая спял и се събудил, когато вода го блъснала в лицето

„ Синът на моя другар седеше до мен. Беше с предпазен колан и нямах време да го освободя, тъй като се разсъниха късно “, споделил той съгласно известие, публикувано от локалните управляващи.

Падналият хеликоптер е на компанията „ Витяз-Аеро “, а неин съсобственик е локалният законодател Игор Редкин. По-рано тази седмица той влезе в медиите с признанието, че умъртвил мъж, който взел за мечка.

Хеликоптерът летял от 1984 година, само че бил в положително положение, настояват публични представители. През 2020 година машината Ми-8 предходна капитален ремонт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР