Хеликоптер на Военновъздушните сили участва в гасенето на двата пожара

...
Хеликоптер на Военновъздушните сили участва в гасенето на двата пожара
Коментари Харесай

Пожарите в Рила вече обхващат около 500 декара, в гасенето се включи и хеликоптер


Хеликоптер на Военновъздушните сили взе участие в гасенето на двата пожара във високата част на планината Рила, като към този момент направи две облитания, оповестиха от Югозападното държавно дружество. Над 80 пожарникари, горски служащи и чиновници на Природен парк " Рила " гасят двата пожара, които са обхванали територия от към 500 декара, като единият пожар е локализиран.

Техника проби преспите сняг при хижа " Македония ", с цел да се обезпечат спомагателни подходи към пожарите, споделиха за БНР от Югозападното държавно дружество. Тази сутрин пожарите се разраснаха - този  в местността " Радовица " е обхванал към 250 декара, а пожарът в местността " Чаушов дол " – 120 декара, на към 1800 м надморска височина, оповестяват от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Единият от пожарите във високата част на Рила планина към този момент е локализиран, а другият е под надзор и разрастването му е спряно, сподели за БНР след 16.00 часа началникът на Противопожарната работа в гр. Рила Стефан Тахтаджийски.



В региона на пожара се качи и основен комисар Николай Николов, Началник на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Ситуацията към този момент е под цялостен надзор.

На третия ден от потушаването на пожарите тази заран техника проби преспите сняг при хижа " Македония ", с цел да се обезпечат спомагателни подходи към пожарите в местността " Радовица "  и към пожара в местността " Чаушов дол ".

Условията в региона обаче остават извънредно тежки, по тази причина не се позволява присъединяване на доброволци. В доста сектори има каменисти скатове, има заплаха и от падащи дървесни парчета. 

Ирина Жерева, представител на Югозападното държавно дружество, посочи по-рано в петък, че пожарите се разрастват, само че в посока на незалесени територии.

Огнеборците и от Югозападното държавно стопанство споделят, че огънят не заплашва Рилския манастир, като Светата обител остава на огромно разстояние от региона на пожарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР