Хеликоптер Ми-17 участва в гасенето на горски пожар в землището

...
Хеликоптер Ми-17 участва в гасенето на горски пожар в землището
Коментари Харесай

Хеликоптер Ми-17 се включи в гасенето на горски пожар в Пловдивско

Хеликоптер Ми-17 взе участие в гасенето на горски пожар в землището на село Любен, Област Пловдив, оповестиха от Министерството на защитата.

Машината е изхвърчала в 9:50 часа, с цел да се включи в помощ на огнеборците за потушаването на огъня посредством обливане на засегнатия регион с вода, чрез системите за пожарогасене " bambi bucket ". Екипаж е от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС). 

Техниката и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по молба на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Общо 202 пожара са ликвидирали през миналото денонощие чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) в страната. 

Локализирани, само че взе още с дейни местни огнища, са пожарите на територията на област Хасково, оповестиха от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Овладян е огънят в землището на харманлийското село Шишманово, който избухна в четвъртък и обхвана над 1000 декара площи - треви, шубраци и широколистна гора.

Ограничен е и пожарът до също харманлийското село Преславец и симеоновградското Констатнитово, който породи в ранния следобяд през вчерашния ден в сухи треви и шубраци. В Константиново огънят е минал през дворовете на няколко къщи, само че пожарникарите са съумели да спасят постройките от запалване. Край Преславец остават да дежурят три екипа огнеборци.

И през днешния ден за района са в действие червен и оранжев код за пожароопасност. Още предходната сряда хасковската пожарна публично предизвести за рискова заплаха от огнени бедствия поради настъпващия изсъхнал и парещ интервал. Бяха разпоредени и инспекции взаимно с служители на реда и горски чиновници за недопускане на пожари. Този летен сезон в района към този момент бушуваха няколко огромни горски пожара в общините Любимец, Маджарово и Ивайловград, поради които беше обявявано и бедствено състояние. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР