Хебър отстъпи на полския първенец Ястжембски (Венгел) с 1:3 (28:26,

...
Хебър отстъпи на полския първенец Ястжембски (Венгел) с 1:3 (28:26,
Коментари Харесай

Хебър взе гейм на Ястжембски, но падна с 1:3

Хебър отстъпи на полския отличник Ястжембски (Венгел) с 1:3 (28:26, 23:25, 19:25, 16:25) в мач от петия кръг на волейболната Шампионска лига, който се игра в спортна зала „ Васил Левски “.

Треньорът на гостите Андреа Гардини не можеше да разчита за дуела на диагонала Арпад Бароти. В Пазарджик не дойдоха и втория разпределител Ееми Тервапорти и френският диагонал Стефан Бойер. Опитният разпределител Бенджамин Тонюти обаче сподели майсторството си и се оправи с наличните съотборници.

Като цяло се получи равносилен и ентересен дуел. Домакините се бориха със своя противник, а първите два гейма се решаваха в последния миг и с две точки разлика. Опитът на гостите и класата им обаче си споделиха думата и изключително в решителните моменти наклониха везните в тяхна изгода.

Сервисът и блокадата на Хебър, дружно с по-малко неточности бяха решаващи за положителното показване в първите две елементи. Дългата пейка на пазарджиклии и предприерите рокади в състава от страна на Камило Плачи допълниха картината.

Хебър започва малко страхливо в мача. От своя страна гостите, макар проблемите си от здравословен темперамент, потеглиха решително и със самочувствие. Това им даде преимущество и те започнаха да диктуват играта, като поведоха с 11:7 и 15:10. Сервисът на Хебър и положителната обсада бяха в основата на последвалия поврат. След серия на Пламен Шекерджиев от крайната линия, пазарджиклии стопиха пасива си и изравниха. Блокадата стартира да работи, а настроението завладя игрището и трибуните. Хебър стартира да диктува темпото, а поляците започнаха да бъркат, изключително на сервис. В решителния миг „ тигрите “показаха темперамент и постановиха волята си след обсада, като завоюваха първата част и поведоха с 1:0.

Във втората част интригата продължи с цялостна мощ, като малко не доближи на Хебър още веднъж да повали съперника. Скритото оръжие този път бе младия диагонал Дейвид Кръстев, който направи доста положително включване на мястото на Брадли Гънтър. Ястжембски поведе с 15:11, само че след серия от сервис на Кръстев по сходство на първата част настъпи поврат и равностойна игра. Този път обаче в най-важните моменти гостите резервираха самообладание. При 22:22 Пламен Шекерджиев сгреши сервис и даде преимущество на противника. Полаяците използваха момента и поведоха с 24:22. Това бе основен миг и Ястжембски наложи волята си, като изравни 1:1.

В идващите два гейма Андреа Гардини също направи своите смени, а поляците се разиграха и откриха своя темп. те покачиха успеваемостта на офанзива си и на обсада. От своя страна темпото на Хебър падна и отборът ни не съумя да излезе от това положение. До края Хебър не съумя да затрудни и посрещането на противника, като позволи и повече неточности. Поляците имаха водеща роля и завоюваха мача с крайното 3:1.

Така българският първенец записа трета загуба в групата, като заема четвърта позиция във краткотрайното класиране, с една победа и 2 точки. Поляците означават първи изгубен гейм, като са абсолютния водач с пет чисти победи от пет мача.

Хебър: Гьорги Гьоргиев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Якопо Масари, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров - Теодор Салпаров-либеро (Пламен Шекерджиев, Дейвид Кръстев, Стойко Ненчев, Иван Станев)

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР