Хазартният бос Васил Божков пусна ново видео в социалните мрежи

...
Хазартният бос Васил Божков пусна ново видео в социалните мрежи
Коментари Харесай

След заканата Идвам Божков се тагна от Барселона

Хазартният необут Васил Божков пусна ново видео в обществените мрежи и се тагна от барселонския квартал " Ла Барселонета " единствено седмица откакто написа " Идвам ". Заканата му бе във връзка решение на Съда на Европейски Съюз в Люксембург, че останалите страни може да не извършват европейски заповеди за арест, издадени от България.

Във видеото Божков, за чието задържане също има издадена европейска заповед, не разяснява проблема. То е напълно предизборно. От него няма по какъв начин да се откри дали в действителност е Европа, където би могъл да бъде арестуван по искане на българските управляващи. Досега предприемачът твърдеше, че е в Дубай.

по който се произнесе съдът, няма общо с Божков. То е във връзка заповед на районната прокуратура в Свищов, издадена предходната година с искане за задържането на българин, обвинен в кражба на пари и бижута. Той е задържан на 11 март 2020 година във Англия. Арестуваният обаче оспорва българската заповед за арест пред районния съд в Уестминстър.

Английският съд постановява, че в българското право нито актът на прокурора, с който се разпорежда задържането на търсеното лице, нито европейската заповед за арест, издадена от същия орган, подлежат на правосъден надзор. По това българското право се разграничава от това в другите страни членки.

Финалното решение на Съда на Европейски Съюз е, че в България " не са изпълнени условията, присъщи на ефикасната правосъдна отбрана, от която би трябвало да се употребява лице, против което е издадена европейска заповед за арест за задачите на наказателното гонене ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР