Хазартът ни се нуждае от две неща - много ясна

...
Хазартът ни се нуждае от две неща - много ясна
Коментари Харесай

Цонев: Хазартът у нас се нуждае от строг контрол

Хазартът ни се нуждае от две неща - доста ясна законова регулация и непоколебим надзор. Досега нито регулацията му е била ясна, нито контролът сериозен. Винаги при кавги в хазарта има обвинявания в лобизъм. Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Финансовият министър вярно реши да национализира
лотарията. Навремето предложих да има идентични режими за облагане на хазарта, само че не бе признато, сподели още Цонев.

Прокуратурата работи по от дълго време предстоящ от обществото метод. Според Цонев основният прокурор извършва обещанието си да следва конституционните си отговорности.

Органите би трябвало да бъдат оставени да си свършат работата по случая с 500-те милиона дължими налози на Васил Божков, безапелационен бе депутатът.

По проблема плаващ курс лев-евро Цонев съобщи, че при кандидатстващите за влизане в чакалнята на еврозоната страни нито една не е имала закрепен курс на еврото.

И това е по закон. Според Цонев въпросът с суматохата към този проблем е овладян и Народното събрание е работил 48 часа за това. Ако обаче ЕЦБ реши курсът лев евро да е 5 към 1, това става действително без опция за глоба от българския парламент.

Хората обаче би трябвало да знаят, че изгодите от влизането в еврозоната ще са повече от минусите, съобщи още финансистът.

Мандатът на финансовия министър е да поддържа тъкмо настоящия курс лев-евро. България потегля към еврото тъкмо със настоящия курс и в случай че това не се одобри, излизаме от чакалнята, посочи свършеното Цонев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР