Хайверът някога е бил много рядка и специална храна, консумирана

...
Хайверът някога е бил много рядка и специална храна, консумирана
Коментари Харесай

Как се консумира хайвер

Хайверът в миналото е бил доста рядка и специфична храна, употребявана единствено от кралските особи и елита на обществото, само че през днешния ден е елементарно наличен за трапезата на всеобщия консуматор.

Независимо от съществуването му в магазините, неповторимият му усет може да бъде същинско предизвикателство, когато го пробвате за първи път. Научете по какъв начин да консумирате хайвер и по какъв начин да се насладите същински на този изтънчен деликатес.

1. Знайте какво ядете

Хайверът са яйцата на женска риба, нормално есетра. Днес по-достъпният хайвер е изработен от сьомга и есетра.

2. Дръжте го на студено

Хайверът би трябвало да се сервира охладен и в никакъв случай при стайна температура. Консумирайте хайвера, откакто той е бил изцяло охладен и го сервирайте в студена или даже в същинска ледена паница, с цел да запазите температурата му ниска.

3. Използвайте подобаващите принадлежности

Хайверът в никакъв случай не би трябвало да се сервира в железни чинии или пък с железни вилици, защото това може да промени усета му и да го направи горчив или даже с железен привкус. Сервирайте и консумирайте хайвера в керамични, стъклени или пластмасови съдове, с цел да запазите усета му.

4. Опитайте има няколко разнообразни типа

Хайверът се предлага в доста разновидности и всеки от тях има малко по-различен усет. Опитайте с разнообразни типове хайвер, с цел да намерите този, който дава отговор на вашия персонален усет. Не се обезсърчавайте, в случай че първият тип, който опитате, не ви допадне.

5. Консумирайте на дребни хапки

Хайверът би трябвало да се сервира и да се употребява в количества, по-малки от супена лъжица. Традиционната нравственос е да ядете хайвера върху дребни хапки, само че в случай че просто се научите да го консумирате на драго сърце, дребни хапки ще ви оказват помощ да усетите по-пълноценно неговия усет, без да сте претоварвате вкусовите си рецептори от аромата или текстурата му.

6. Хапвайте го върху крекери

Хайвер постоянно се сервира на безсолни бисквити, крекери или самун, или на дребни обичайни съветски палачинки – тъй наречените наречените блини. Дегустацията на хайвер в такава приятна „ компания “ ще ускори и усъвършенства усета му.

7. Гарнирайте го

Опитвайте хайвер с някои от обичайните гарнитури, които включват пресни билки като магданоз или копър, в композиция със заквасена сметана, нарязан лук, нарязано твърдо сварено яйце. Опитвайки тези гарнитури ще усъвършенства вашите кулинарни преживявания.

8. Консумирайте или сервирайте целия резервоар

Хайверът се продава в дребни съдове и те са предопределени да бъдат употребявани в една порция. Яжте или сервирайте контейнера с хайвер и не запазвайте останалото. Запазването на отворен хайвер ще промени усета му и ще го скапе бързо.

9. Използвайте го като предястие

Хайверът е предопределен да бъде употребяван като предястие или апетайзер преди по-основното хранене, само че никога не трябва да се сервира като главно ястие. Имайте поради това, когато ядете или сервирате хайвер, тъй като поднасянето на хайвер като главно ядене би било извънредно скъпо и евентуално ще окаже отрицателно въздействие върху по-нататъшните ви опити за дегустация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР