Хайнц-Кристиан Щрахе Австрийската обществена телевизия O Ер Еф (ORF) предприе

...
Хайнц-Кристиан Щрахе Австрийската обществена телевизия O Ер Еф (ORF) предприе
Коментари Харесай

Австрийската обществена телевизия съди вицеканцлера заради обвинение в лъжа


Хайнц-Кристиан Щрахе

Австрийската социална телевизия O Ер Еф (ORF) предприе необикновена стъпка като заведе дело против вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, който упрекна медията и неин известен водещ в неистина, съобщи организация Ройтерс.

Щрахе, който е водач на Австрийската партия на свободата, от дълго време упреква малкия екран в леви политически пристрастия. Той сподели, че възнамерява ограничения, които да създадат медията по-обективна, както и да отстрани лицензионните такси, с които се финансира.

Преди две седмици Щрахе качи във Facebook фотография на известния водещ Армин Волф и думите: " Има място, където лъжите стават вести. Това място е О Ер Еф ".

Волф заяви, че съди Щрахе, като уточни, че до момента нито един политик не го е упреквал в неистина. О Ер Еф към този момент изиска извинения от вицеканцлера и заяви в понеделник, че е завела настрана дело против него.

От публичната телевизия оповестиха още, че ще подхващат правосъдни дейности против Facebook поради това, че не са дали отговор на молбата им постът на Щрахе да бъде заличен.

Президентът Александър ван дер Белен осъди забележките на вицеканцлера, чиято партия е младши съдружен сътрудник на консерваторите на Себастиан Курц.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР