Хайникен“ продава цялата си дейност в Русия за 1 евро,

...
Хайникен“ продава цялата си дейност в Русия за 1 евро,
Коментари Харесай

Хайникен продава бизнеса си в Русия за 1 евро

„ Хайникен “ продава цялата си активност в Русия за 1 евро, защото изцяло се изтегля от страната.

Холандската пивоварна съобщи, че е получила нужните утвърждения за продажбата на съветската си активност на Arnest Group, съветски индустриален конгломерат. Сумата за продажба от 1 евро е алегорична.

„ Хайникен “, сходно на доста други световни бизнеси, разгласи желанието си да се отдръпна от Русия малко откакто страната нахлу в Украйна предходната година. Компанията чака да понесе загуби от към 300 милиона евро.

Arnest Group, най-големият съветски производител на козметика, домашен артикули и железни опаковки за бранша на бързооборотните потребителски артикули (FMCG), е подготвен да придобие всички останали съветски активи на „ Хайникен “, в това число седем пивоварни, сподели Heineken.

Всичките 1800 чиновници на „ Хайникен “ в Русия са получили гаранции за претовареност от Arnest Group за идващите три години като част от договорката.

„ Въпреки че лиши доста повече време, в сравнение с се надявахме, тази транзакция обезпечава прехраната на нашите чиновници и ни разрешава да напуснем страната по виновен метод “, сподели основният изпълнителен шеф на Heineken Долф ван ден Бринк в изказването.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР