Хавиер Лоя, миноритарен собственик на Houston Texans, е изправен пред обвинение в изнасилване в Кентъки

...
Хавиер Лоя, малцинствен собственик на Houston Texans, е изправен пред
Коментари Харесай

Хавиер Лоя, малцинствен собственик на Houston Texans, е изправен пред обвинение в изнасилване в Кентъки, според съдебните регистри. Лоя е обвинен в едно обвинение за изнасилване първа степен, пет обвинения за сексуално насилие първа степен и едно обвинение за сексуално насилие трета степен в окръг Джеферсън, Кентъки.

Той е обвинен в опипване и сексуално насилие множество жени по време на частни партита в къщата му през последователни дни през 2022 г., съобщи филиалът на CBS KHOU-TV, позовавайки се на съдебни регистри.

Според съдебните документи Лоя е малтретирал сексуално най-малко три жени, които са били нает да работи на парти, което той беше домакин през май 2022 г., съобщи станцията.

недвусмислено и категорично отрича тези обвинения и енергично ще защитава невинността си“, съобщи Houston Chronicle.  

53-годишният -старият Лоя беше обвинен и пледира невинен през май. Той плати гаранция от $50 000.

"Ние сме наясно със сериозните обвинения, повдигнати в Британската общност на Кентъки срещу Хавиер Лоя, един от нашите външни ограничени партньори, " тексасците казаха в изявление. „Разбрахме се с г-н Лоя, че докато тези обвинения са висящи, той ще се отстрани изцяло от всякакви дейности на отбора или лигата."

Човек, запознат със ситуацията каза пред Асошиейтед прес, че делът на Лоя в отбора е по-малко от 1%. Лицето говори с AP при условие за анонимност, тъй като дяловете в собствеността не се оповестяват публично.

„Клубът незабавно уведоми лигата за сериозните висящи обвинения срещу г-н Лоя, след като бяха повдигнати“, NFL каза говорителят Брайън Маккарти. „На г-н Лоя не е разрешено да участва в каквато и да е лига или клубна дейност по време на този процес. Той вече не е в комисиите на лигата.“

Лоя е съосновател и председател на компанията OTC Global в Хюстън Холдинги. Той има дял в тексасците от самото им създаване през 2002 г.

Делото е насрочено за предварителна конференция на 22 август.

Pro Football Talk първи съобщи, че Лоя беше изправен пред обвинения.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР