Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Е.Т. (на

...
Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Е.Т. (на
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за контрабанда на метамфетамин за 114 000 лева през ГКПП „Капитан Андреево“

Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен Е.Т. (на 55 година, турски гражданин), за това, че на 28 юни 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, общ. Свиленград, обл. Хасково, без съответно позволение, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с общо бруто тегло 4,560 кг и на обща стойност 114 000 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив .

По делото е открито, че обвиненият Е.Т. с ръководената от него товарна комбинация (влекач и полуремарке) дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на 28. юни 2021 година При осъществена взаимна инспекция на митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и гранични служители на реда от Групово дело „ Гранична полиция “ било открито, че Е.Т. пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Наркотикът бил подложен в пет пакета, които били укрити в естествена празнина в кабината на влекача.

Образувано е досъдебно произвеждане, под управлението на Окръжна прокуратура – Хасково. като Е.Т. е бил арестуван от чиновниците на митницата за период от 24 часа. По делото се правят следствени дейности от проверяващ митнически контрольор.

На 29 юни 2021 година обвиненият турски жител е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Е.Т.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР