Хасково. Обстановката в област Хасково към този момент е спокойна.

...
Хасково. Обстановката в област Хасково към този момент е спокойна.
Коментари Харесай

Хасково: Пътищата в областта са проходими при зимни условия, прекъснато е електрозахранването на II-ри подем на помпена станция Симеоновград

Хасково. Обстановката в област Хасково към този миг е спокойна. Всички пътищата са проходими при зимни условия. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Единственото ограничаване за придвижване е наложено за коли над 12 това за пътя Хасково - Кърджали през Мост. Тежкотоварните камиони би трябвало да съблюдават тази възбрана, подсетиха от ОПУ.
Областният шеф на Хасково Станислав Дечев рано сутринта направи обход на Автомагистрала “Марица “ до Любимец, на основен път 1-8 Харманли – Хасково и на част от общинската пътна мрежа в общините Симеоновград, Димитровград, Харманли и Хасково. „ Рано сутринта автомагистралата и основните пътища не бяха в положението, което аз и хората чакахме. Снегопочистващата компания е работила през нощта, само че резултатът на автомагистрала „ Марица “ и на 1-8 не беше подобен, какъвто чаках “, разяснява Станислав Дечев. Той добави, че инспекцията му е посочила, че някои от междуселските пътища са били почистени по-добре от основните.
Областният шеф е в непрестанен контакт с всички институции и следи ситуацията в целия район. „ Кризисният щаб, призован нощес, имаше за цел да набележи превантивни ограничения. Всички институции работим в синхрон, с цел да предотвратим спешни обстановки “, изясни Станислав Дечев. Всички обитаеми места са налични, снабдяването със артикули е регулярно. Няма тежки пътни произшествия.
В Община Тополовград кметът разгласи идващите три дни за неучебни, поради комплицираната конюнктура и сериозното количество сняг, което падна в този регион на региона. Другата община със снежна покривна над 30 см е Ивайловград. Там ситуацията е спокойна. Няма недостъпни обитаеми места. Но денят е неучебен. След обяд ще стане ясно дали ваканцията ще бъде удължена по решение на кмета на общината Диана Овчарова.
Поради усложнена зимна конюнктура е прекратено електро зареждането на помпена станция " Симеоновград ", II-ри напредък, захранваща с вода Симеоновград и село Преславец и на ПС Узунджово 2. От ВиК предизвестяват, че ще бъде нарушено водоснабдяването на тези обитаеми места и е допустимо да се влошат качествата на водата. Екипите на EVN работят по възобновяване на ел. зареждането.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР