Хасково. Граждански диалог на тема регионално развитие се проведе в

...
Хасково. Граждански диалог на тема регионално развитие се проведе в
Коментари Харесай

Хасково: За 180 сгради в областта са сключени договори по Националната програма за енергийна ефективност

Хасково. Граждански разговор на тематика районно развиване се организира в Хасково. Събитието е част от серията цивилен разговори под надпис „ Европа в нашия дом “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В дебатите се включиха районният министър Петя Аврамова, националният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев, кметовете на община от района, заместник-областният шеф доктор Стефка Здравкова, представители на бизнеса, строителни бизнесмени, представители на етажната благосъстоятелност, жители. Министър Аврамова включи в гражданския разговор представители на Министерството в област Хасково: шефа на ОПУ инж. Радостин Ламбрев, началника на Тол ръководство - Хасково Николай Стоянов, началника на Регионалният отдел на народен строителен надзор инж.Анна Джурова, началника на работа по Геодезия, картография и кадастър инж. Валентина Трайкова и шефа на ВиК Хасково инж.Тодор Марков.
„ Хасковска област е образец за това по какъв начин сериозните инфраструктурни планове водят до стопански напредък. Сами знаете, че след стартирането на Автомагистрала „ Марица “ и с помощта на сериозната работа на кмета на Димитровград Иво Димов, тук бяха направени редица индустриални предприятия. Бизнесът влезе в региона по автомагистралата и остана тук, тъй като му предложихме подобаващи условия “, сподели при откриването на срещата регионалният шеф Станислав Дечев.
„ Шест от единадесет общини в региона са на няколко минути от автомагистрала „ Марица “. И едвам след нейното стартиране, ние оценихме голямото значение на този обект “, акцентира националният представител Евгения Ангелова. Тя уточни, че работата по благоустрояване на района занапред следва. Затова разговорите като този са от изключителна изгода за всички.
Министър Петя Аврамова разяснява в Хасково идното въвеждане на тол таксите. „ Вариантът, който Министерството одобри, е най-консервативният “, съобщи тя и изясни, че логиката е този, който разрушава пътната настилка - да има по-висока такса. „ Най-ниска е за тези от 3.5 т. до 12 т., тъй като сме съобразили, че с по-малките коли се вършат локалните доставки на услуги и храни. Ние държим тол таксите да не се отразят на цените на питателните артикули. Най-малка е таксата за рейсове, тъй като те извършват и обществена функционалност “, изясни още министър Аврамова. Тя заяви, че продължава работата по рехабилитацията на над 50 км. от третокласния път Чирпан - Симеоновград. През Хасковска област минават два лота с обща дължина 36 км. „ Този път не е ремонтиран от 35 години, при започване на октомври 2019 година ще бъде подготвен “, увери районният министър. В ход е и ремонтът на пътя Момчилград - Крувомград - Ивайловград.
По националната стратегия за енергийна успеваемост Хасковска област е един от първенците в България. 180 здания са със подписани контракти, 150 са въведени в употреба, 7 се извършват сега. „ Хората към този момент усетиха резултата от санирането и на процедура видяха, че пестят 50% от разноските си за отопление. Затова Вие имате голяма заслуга, че хората ни повярваха, макар спекулациите. Сега има доста искащи за Програмата, въпросът е дали ще има нов транш за финансиране. И на този стадий се обмислят разновидностите по какъв начин да продължи Програмата “, акцентира министър Петя Аврамова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР