Хърватското издание Večernji list публикува интересния анализ на Елвис Спречич

...
Хърватското издание Večernji list публикува интересния анализ на Елвис Спречич
Коментари Харесай

Večernji list: Руският Дубровник, който безпокои НАТО

Хърватското издание Večernji list разгласява забавния разбор на Елвис Спречич (Elvis Sprečić) под заглавие „ Ruski Dubrovnik zbog kojega su u NATO-u nervozni ” (Руският Дубровник, който безпокои НАТО). В него става дума, че поради „ късчето съветска територия, намираща се в „ самото сърце на НАТО ”, ръководителите на Алианса нощем не спят, а у някои от тях от боязън дори им треперят коленете ”. В изявление за изданието, специалистът по Русия Елена Юришич разяснява днешната роля на Калининградска област в опълчването със Запада. Според нея, съветският анклав по своята раздалеченост от главната част от страната наподобява на хърватския град Дубровник.

Юришич отбелязва, че по времето на Съюз на съветските социалистически републики в Калининградска област били ситуирани над 200 хиляди военнослужещи, а в този момент са от порядъка на 10-20 хиляди.

Тя обръща внимание, че на приближаването на НАТО към границите на РФ съветското командване не реагирало със значително нарастване на военния контингент. Вместо това там почнало съществено превъоръжаване на групировката.

На промяна на остарялото въоръжение, чийто период на предпазване, съгласно Юришич, изминал още преди 30 година, пристигнали модерни „ Искандер-М”, които в този момент са станали сериозен сдържащ фактор за „ горещи глави” измежду командването на НАТО.

Юришич обръща внимание, че новите ракетни комплекси в центъра на Европейски Съюз принуждават ръководителите на западните армии да се преценяват с Калининградска област, намираща се в обграждане от западните страни, само че разполагаща със средства да даде заслужен отговор на техните провокации във връзка с територии на Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР