Хърватският президент Зоран Миланович и премиерът Андрей Пленкович възобновиха медийната

...
Хърватският президент Зоран Миланович и премиерът Андрей Пленкович възобновиха медийната
Коментари Харесай

Не е само в България: Не спира медийната война между президент и премиер в Хърватия

Хърватският президент Зоран Миланович и министър председателят Андрей Пленкович възобновиха „ медийната война “, почнала с ареста на 11 души в корупционна спекулация, откакто президентът сподели, че е " малко дете " във връзка с " арогантния " глава на държавното управление.
Миланович акцентира, че не е нападнал физически никого в Народното събрание, с цел да може някой да му каже да се стабилизира и да го пита " какво значи това ".
 Какви са упованията към новия президент на Хърватия Какви са упованията към новия президент на Хърватия
Новоизбраният президент на Хърватия Зоран Миланович ще води политика на подсилване на връзките с Европейски Съюз и приемане на страната в Шенген....
" Сега виждаме, че имаме министър-председател, който нищо не знае... Да се върнем към цялостното затваряне, което беше неумело замислено, " сподели Миланович.
Той добави, че няма да желае диалог с Пленкович.
„ Утре ще предложа на Народното събрание назначението на ръководител на Върховния съд, ще приказваме ли за това? С кого да приказвам за това? Очаквам да приказвам, само че няма да го апелирам. Имаме сериозен проблем. Имаме прекалено много кавги, няма да спра да приказвам за това. Нека не ми описват за стила, не атакувам хората. Знам по какъв начин да бъда недодялан, само че това равнище на надменност не е моя област, аз съм като малко дете за това, " сподели хърватският президент.
В отговор на това изявление Пленкович акцентира, че от аероплан се вижда, че президентът се е " нормализирал ", наблягайки, че би трябвало да се върне към главната тематика.
 Управляващите в Хърватия оповестиха победа Управляващите в Хърватия оповестиха победа
Хърватският министър председател Андрей Пленкович разгласи успеха на ръководещата партия Хърватска демократична общественост (ХДС) на извършените през вчерашния ден,...
„ Миланович минава границите на цивилизованост ", сподели Пленкович.
Запитан дали ще се срещне с президента, който упорства за това, хърватският министър председател отговори, че е безсмислено и че могат да се срещнат единствено по отношение на назначението на посланици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР