Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович застана зад министър-председателя Андрей Пленкович, чиято

...
Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович застана зад министър-председателя Андрей Пленкович, чиято
Коментари Харесай

Според президента на Хърватия Словения застрашава международното право

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович застана зад министър-председателя Андрей Пленкович, чиято тирада за граничния арбитраж със Словения в Организация на обединените нации докара до анулация на визитата на словенския му сътрудник Миро Церар в Загреб, съобщи македонската медия Алсат М.
Грабар-Китарович реши, че Словения с компрометирането на арбитражните процедури в действителност " заплашва интернационалното право ". Тя реши, че Словения и Хърватия са две другарски страни и че този единствен противоречив въпрос не би трябвало да се слага в центъра на двустранните връзки.
Пленкович в четвъртък от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации акцентира, че Хърватия е трябвало да излезе от арбитража за границата със Словения, тъй като управляващите в Любляна са го " компрометирали " и предизвести, че такова " неуважение на интернационалното право " обезсърчава останалите страни да вземат решение разногласия благодарение на ходатайство от трета страна, съобщи Фокус.
В отговор словенският министър председател Миро Церар анулира визитата си в Загреб и съобщи, че Пленкович със своите мнения за арбитражния развой със Словения се " отдръпва от този развой ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР