Хърватският министър на външните работи и по европейските въпроси Гордан

...
Хърватският министър на външните работи и по европейските въпроси Гордан
Коментари Харесай

Хърватски министър: Президентът ни орезили пред България и Украйна

Хърватският министър на външните работи и по европейските въпроси Гордан Гърлич Радман изрично се разграничи от държанието на президента Зоран Милованович, който дефинира Украйна като " най-корумпираната страна в света ", съобщи БГНЕС.

" Призовавам всеки един министър от нашето държавно управление обществено да се разграничи от Милованович и да подчертае, че това не е формалната политика на държавното управление ни ", сподели Радман пред държавната организация Хина. Според него " в Украйна има самодейност, която планува Милованович да бъде разгласен за личност нон грата ". " Става въпрос за опит за дестабилизация на държавното управление, който нанесе големи репутационни вреди на страната в света ".

Дипломат №1 на Загреб напомни, че " Милованович е съумял да скара Хърватия с доста страни и заради неговото държание хърватските посланици в България, Австрия, Унгария и Босна и Херцеговина са били викани в министерствата на външните работи ".

На 25 януари Милованович съобщи следното: Украйна няма място в НАТО, тъй като става въпрос за една от най-корумпираните страни в света, а през 2014 година президентът Виктор Янукович е бил изхвърлен от власт с боен пуч. Според него рецесията по руско-украинската граница се дължи на американската вътрешна политика. Хърватският министър председател Андрей Пленкович обществено се извини на управляващите в Киев за изказването на Милованович и акцентира, че " то няма нищо общо с политиката на кабинета в Загреб ".

БГНЕС напомня, че на 19 май 2021 година в българското Министерство на външните работи бе извикан посланикът на Хърватия у нас Ясна Огняновац заради изказването на Зоран Миланович след срещата на върха на Словения и Хърватия със страните от Западните Балкани на 17 май 2021 година в Бърдо край Кран, в което той насочва остри нападки към политиката на България във връзка с евроинтеграцията на Република Северна Македония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР