Хърватският футболист Домагой Вида няма за бъде дисциплинарно наказан, а

...
Хърватският футболист Домагой Вида няма за бъде дисциплинарно наказан, а
Коментари Харесай

Само предупреждение за Домагой Вида за "Слава на Украйна!"

Хърватският футболист Домагой Вида няма за бъде дисциплинарно осъден, а единствено предизвестен от ФИФА за потребление на политически обръщения. Това оповестиха от ФИФА.

След като " ватрените " се класираха за полуфинал на международното състезание в Русия, отстранявайки домакините след осъществяване на дузпи, Вида и помощник-треньорът на Хърватия - Огнен Вукоевич, записаха клип, в който скандират " Слава на Украйна! " - известен апел на националистите.
Вида нервира Русия: Слава на Украйна! (ВИДЕО) Защитникът ядоса домакините освен с положителната си игра на 1/4-финала
Футболистът и треньорът бяха част от " Динамо " Киев и са измежду любимците на украинските почитатели.

Подобно държание обаче се пояснява от ФИФА като неприемливо поради проявлението на политически пристрастия, които нямат място по терените. Този път обаче от Световната футболна централа няма да подхващат строги ограничения, най-вероятно тъй като Вида не е на стадиона по време на записа на видеоклипа.

" Можем да потвърдим, че дисциплинарната комисия на ФИФА изпрати предизвестие на футболиста Домагой Вида поради видеообръщение след мача от международното състезание сред Хърватия и Русия ", се споделя в изказването на международната футболна централа.

Това е вторият подобен скандал по време на международното състезание. Швейцарските национали с албански генезис - Джердан Шакири и Гранит Джака, демонстрираха политически знаци след двата си гола против Сърбия. Те също не бяха осъдени да не вземат участие в мачове, а единствено санкционирани.
Наказаха Джака и Шакири поради двуглавия орел Те се разминаха единствено с парична глоба
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР