Хърватските фенове са били най-активни на 18 юни и 9

...
Хърватските фенове са били най-активни на 18 юни и 9
Коментари Харесай

Феновете са изхарчили 1.5 млрд. долара по време на световното първенство

Хърватските почитатели са били най-активни на 18 юни и 9 юли

Още по тематиката
Франция стана международен първенец по футбол

" Петлите " победиха изрично Хърватия с 4:2
15 юли 2018
Защо американците не гледат международното по футбол

За първите 10 дни феновете по Fox Sports са били с 44% по-малко спрямо шампионата в Бразилия
24 юни 2018 Любителите на футбола са изхарчили 1.5 милиарда $ по време на завършилото международно състезание в Русия, демонстрират данни на държавната съветска банка Sberbank. Най-много доходи са пристигнали от американските и китайските почитатели, чиито национални тимове не участваха в шампионата.

Какво демонстрират числата

От съветската финансова институция означават, че са обслужили 899 хиляди задгранични банкови карти от 194 страни, като една китайска карта е изпълнила солидни разплащания в 11 града в Русия.

Постъпленията в заведенията за хранене и веригите за бързо хранене в страната възлизат на стойност 6.2 милиарда рубли (98 млн. долара). Руските хотели са получили 5 милиарда рубли за предварителни резервации на нощувки.

Разходите на почитателите са били обвързани с представянето на тима, който поддържат. 36.5% от общата сума е била изхарчена по време на втория кръг от груповата фаза, когато всички тимове са имали шансове за класиране на осминафиналите. Харчовете са достигали своя пик при значими победи.

" Съдейки по разноските, излиза наяве, че туристите от Близкия изток и Африка са прекарали малко време в Русия ", обобщават от Sberbank. Нито един тим от Близкия изток или Африка не съумя да доближи до елиминационната фаза.

Статистиката демонстрира измененията в интензивността на почитателите при основни победи или загуби. Хърватите са били най-активни на 18 юни и 9 юли, настояват от съветската финансова компания.

Най-много пари са изхарчени в Москва на улица " Никольская ", където са се провеждали тържествата след края на мачовете. По време на международното състезание приблизително дневно на улицата, на която са ситуирани заведения за хранене, питейни заведения и магазини за сувенири, са похарчвани 8.8 млн. рубли. На 18 юни сумата е достигнала 12.5 млн. рубли, означават от Sberbank. Разплащанията са били 3.5 пъти над естествените равнища за улицата.

Ефектът за Франция

Победата на Франция ще обезпечи спомагателен растеж от 0.2 процентни пункта на потреблението в страната през 2018 година Това предвижда профилираната в застраховането на търговски заеми компания Euler Hermes. Според изчисленията нарастването на потреблението ще бъде 1.3%, а не по-рано предстоящите 1.1%. Това пък ще усили растежа на Брутният вътрешен продукт на Франция през тази година от прогнозния 1.8% до 1.9%.

Световното състезание по футбол ще има позитивен резултат и върху стопанската система на Русия, считат от Euler Hermes. Заради спомагателни вложения в инфраструктура и доходи от туризъм страната ще усили растежа си с 0.1 прочие пункта през 2018 година и той се чака да бъде 1.9%.

Подобен беше резултатът върху стопанската система и на предходния хазаин от Бразилия. Въпреки по-сериозните упования Световното състезание по футбол и олимпиадата прибавиха единствено 0.2 прочие пункта към растежа на Брутният вътрешен продукт през 2014 година и приблизително към 0.1 прочие пункта през идващите две години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР