Хърватската звезда на тениса е сред тазгодишните участници на Sofia

...
Хърватската звезда на тениса е сред тазгодишните участници на Sofia
Коментари Харесай

Чилич преди Sofia Open 2020: Много съм щастлив най-после да дойда в България

Хърватската звезда на тениса е измежду тазгодишните участници на Sofia Open 2020 – Марин Чилич, приказва пред медиите на специфична конференция преди началото на присъединяване си в шампионата. Шампионът на US Open за 2014 година съобщи, че е доста благополучен да посети България, както и че съгласно него българите и хърватите са доста близки нации.

„ Най-напред желая да кажа, че съм доста благополучен най-сетне да съм в България. Това е първото ми идване тук. България е доста спортна страна и се веселя, че имам опцията да я посетя. Чувал съм доста положителни неща за вашата страна от мои сътрудници, които към този момент са играли на този шампионат. Очаквам доста мощна и оспорвана конкуренция “ показа някогашният №3 в света.

„ Когато стане дума за спортът в България, на първо време се сещам за Христо Стоичков. Спомням си доста негови мачове, както и доста мачове на националния ви тим по футбол. България и Хърватия са много близки като език и просвета, а футболът заздрави връзката сред нас. Трябва да загатна и българския щангист Николай Пешалов, който се състезаваше за Хърватия. Не съм го срещал персонално, само че моят физиотерапевт е работил с него. Пешалов е доста почитан в измежду хърватите. Неговата купа от Олимпийските игри в Сидни през 2000 година е голям триумф, който всички в страната ни си спомнят “, сподели Чилич.

На въпроса кого дефинира като най-сериозен съперник в борбата за купата в София, хърватинът отговори „ Трудно е да се каже. Миналата седмица играх срешу Оже-Алиасим. Той е доста надарен и има голям капацитет. Очаква го доста сполучлива кариера. Предвид резултатите в последно време бих споделил, че Шаповалов има доста съществени шансове. Той е играчът, постигнал най-хубави резултати от присъстващите тенисисти. Освен това при възможна купа тук той ще се завърне в Топ 10 и ще стане първа запаса за финалите в Лондон, тъй че сигурно ще бъде доста стимулиран “, добави още той.

"Спомням си моя първи ATP шампионати в Умаг през 2005 година, когато още бях младеж, а по-късно и в Загреб през 2006 година, когато съумях да печеля първия си ATP мач. За младите играчи от съответната страна това е превъзходен късмет да се допрян до някои от най-хубавите играчи в света. Тези шампионати са доста добра възмжоност да видиш по какъв начин упражняват и играят огромните имена. Подобни съревнования са доста добър метод да се увеличи равнището на тениса в страната-домакин “, съобщи Чилич.

"Бих желал да употребявам тази седмица, с цел да подобря някои неща в играта си и да съм в по-добра позиция за началото на идващия сезон. Става дума за дребни елементи, нищо значително. Мисля, че съм кадърен на по-добра игра от тази, която демонстрирам сега.Малко ми е мъчно да отговоря, тъй като не съм играл доста мачове против тенисистите от новото потомство. В Париж играх против Юго Умбер. Преди това той завоюва купата в Антверпен, след което победи Стефанос Циципас, тъй че сега на мача ни той беше в напредък и игра доста добре. Няма потребност да изреждам всички огромни играчи от моето потомство, само че против по-младите също не е по никакъв начин елементарно, защото те стартират занапред да се борят за своето място в йерархията и са доста окуражени. Това е огромно предизвикателство за играчите, които сме на 30 или повече години, и ни кара непрекъснато да търсим способи да подобряваме играта си, с цел да можем да отговорим на това предизвикателство “ съобщи финалистът на Уимбълдън.

Билети за конкуренцията може да закупите ТУК
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР