Хърватската полиция откри тялото на 10-годишно мигрантско момиче, чието издирване

...
Хърватската полиция откри тялото на 10-годишно мигрантско момиче, чието издирване
Коментари Харесай

Откриха тялото на 10-годишно мигрантче, изчезнало при опит да прекоси река в Хърватия

Хърватската полиция откри тялото на 10-годишно мигрантско момиче, чието търсене стартира през вчерашния ден, откакто детето изчезна в река Драгоня на границата със Словения, оповестява Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Тялото беше намерено от полицията на региона Истрия на към 400 метра надолу по течението мястото, където детето беше изчезнало, заяви представителят на полицията Сузана Сокач, която изрази съболезнования на фамилията.

Детето изчезна в река Драгоня на хърватско-словенската граница в четвъртък през нощта, когато група мигранти се пробваха да влязат незаконно в Словения. Според известие на словенската полиция туркиня се е пробвала да прекоси реката с трите си деца и най-малкото, което носела на раменете си, паднало и било отнесено от течението.

Другите две деца съумели да стигнат до словенския бряг, само че по-късно били върнати назад в Хърватия. Жената беше избавена и призната в болница в град Пула.

Тя беше изписана през вчерашния ден, откакто се възвърне. По-късно била разпитана от полицията и е поискала леговище за себе си и за двете си малолетни деца, след което е трансферирана в център за претенденти за леговище в Загреб. Хърватските служители на реда и водолази бяха подкрепени в издирването от словенски служители на реда и водолази.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР