Хърватска делегация, начело с министър-председателя на страната Андрей Пленкович, е

...
Хърватска делегация, начело с министър-председателя на страната Андрей Пленкович, е
Коментари Харесай

Хърватска делегация е посетила Киев вчера

Хърватска делегация, отпред с министър-председателя на страната Андрей Пленкович, е посетила Киев през вчерашния ден в границите на необявена авансово аудиенция, съобщи Хина.

Посещението на хърватския министър председател в Киев в Деня на успеха бе " стъпка на общественик ", ние не бяхме уплашени, само че визията на всеобщи гробове бе ужасяващо и ни подсети за Отечествената война, съобщи хърватският външен министър Гордан Радман.

Министърът добави, че се подхващат дейности за освобождението на хърватски боец, хванат от руснаците, заяви още Хина.

Хърватският министър председател е възнамерявал да посети Киев отдавна, сподели Радман по хърватската телевизия, добавяйки, че Пленкович е желал да дойде точно в Деня на успеха против фашизма във Втората международна война.

Наред със срещите, които организираха с президента Володимир Зеленски и членове на украинското държавно управление, Пленкович и Гърлич Радман посетиха градовете Ирпин и Буча, където бяха открити всеобщи гробове след изтеглянето на съветската войска.

Визитата на Пленкович в Украйна бе осъществена скоро откакто бе обявено, че хърватски боец е бил покорен от руснаците, до момента в който напускал Мариупол.

Хърватската дипломация може и би трябвало да помогне и ние разчитаме на неговото освобождение, съобщи Гърлич Радман. Той не сподели по кое време би могло да се случи това.

Работим по въпроса, съобщи хърватският външен министър.

Заловеният боец бе показан по съветската телевизия. Преди няколко седмици Русия съобщи, че всички задгранични бойци, които се борят за Украйна, ще бъдат считани за наемници и ще бъдат съдени.

На конференция в Киев хърватският министър председател Андрей Пленкович изрази мощна поддръжка за европейския път на Украйна, означи Радман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР