Хърватия ликува с бронзовия медал в Катар след сребърния преди

...
Хърватия ликува с бронзовия медал в Катар след сребърния преди
Коментари Харесай

Хърватия с бронз след среброто преди 4 г.

Хърватия ликува с бронзовия орден в Катар след сребърния преди 4 година на Световното по футбол в Русия.

Ватрените изгориха лъвовете на Атлас в клетката на първото полувреме 2:1.

В 7-та след заблуждаващо изпълнен директен свободен удар от Хърватия Иван Перишич бе открит в наказателното поле на Мароко и отклони с глава съм Йошко Гвардиол, а централният бранител съумя с акуратен удар с глава да открие резултата в интерес на шахматистите.

Лука Модрич прескочи топката от свободния удар и даде изненадващо кълбото на съотборник, който откри главата на втурналия се в пенална Перешич. Ветеранът отклони ослепително към младока, който като шило се бе забил пред дребния пеналт и опъна мрежата зад блестящия вратар на Мароко – Боно.

Две минути по-късно обаче лъвовете на Атлас изравниха още веднъж след директен свободен удар, само че този път топката бе отклонена от глава на хърватски бранител и откри в пеналтерията Ашраф Дари, който матира неуспелия да излезе Ливакович.

Второто попадение на ватрените пристигна две минути преди края на първата част.

Оршич получи от Марко Ливая и стреля с десния си крайник диагонално, топката се удари в лявата греда и влезе в мрежата на Бону.

Второто полувреме и двата тима имаха задоволително положения за смяна в резултата, само че до такава не се стигна.

В 18-та минута Андрей Крамарич получи точно центриране отляво, само че ударът с глава на нападателя попадна право в ръцете на Бону, който се бе пласирал добре и нямаше проблеми.

Лука Модрич направи залъгващо придвижване, че ще стреля с десния крайник, само че направи това с левия, а Бону изпусна в началото топката, само че съумя по-късно да се намеси уверено и да избие кълбото.

В 37-та Юсеф Ен-Несири бе открит в наказателното поле след подаване от ъглов удар и нападателят отпради удар с глава, само че топката мина настрана от вратата на Ливакович.

Пет минути по-късно Мислав Оршич получи от Марко Ливая и незабавно стреля с десния си крайник, а прецизният и грациозен удар на нападателя срещна лявата греда на Бону и влезе във вратата на Мароко, а Хърватия още веднъж поведе в резултата.

В 47-та Оршич опита доста мощен удар с десния крайник, само че топката рикошира в бранител на Мароко и мина извънредно покрай страничния дирек на Бону.

Играта се накъса, заради няколко травми и от двете страни, а чистите голови положения отсъстваха в идващите минути.

В 71-та Никола Влашич напредна добре, дриблирайки с топка в крайници и опита удар от отдалеченост, само че кълбото профуча над напречната греда на Бону.

Мароко можеше да изравни резултата, само че ударът на играча на Атласките лъвове от дребна отдалеченост бе избавен от Доминик Ливакович.

В 77-та минута Хърватия имаше доста съществени искания за дузпа, откакто Йошко Гвардиол се свлече в наказателното поле на Мароко, само че съдията даде знак играта да продължи.

Само две минути по-късно Мароко също се възползва ужасно от директен свободен удар, откакто Ашраф Дари се ориентира доста добре в наказателното поле, до момента в който Ливакович остана неподвижен и резултатът бе подравнен.

Ен Несери можеше за изравни в 5-ата минута на добавеното време с превъзходен удар с глава, откакто надскочи брутално Перешич в пеналта. За шанс на шахматистите, топката мина на сантиметри от напречната греда.

Това бе краят в мача за третото и четвъртото място!

Така Хърватия остава в международния връх на футбола след сребърния орден преди 4 година и бронзовия – през днешния ден.

Уникално достижение на ватрените и 37-годишния Лука Модрич!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР