Хърватинът Борна Чорич се класира за третия кръг на турнира

...
Хърватинът Борна Чорич се класира за третия кръг на турнира
Коментари Харесай

Борна Чорич изхвърли Рафа Надал от турнира в Синсинати

Хърватинът Борна Чорич се класира за третия кръг на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 280 880 $. Чорич в профил втория в схемата Рафаел Надал (Испания) със 7:6(9), 4:6, 6:3 в мач, траял близо три часа, който бе пресечен за час и 25 минути в първия сет поради дъжд.

За именития испански тенисист това бе завръщане след шестседмична пауза. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Надал не бе играл формален мач от 6 юли поради травмата, която го принуди да се откаже от полуфиналите на " Уимбълдън ".

" До Ню Йорк остава седмица и половина, тъй че съм печален, че няма да играя повече тук. Трябва да се настроя за Големия шлем ", разяснява 36-годишният Надал, който не даде някакви признаци, че контузията към момента го изтезава.

" Трябват ми повече тренировки, с цел да подобря формата си. Трябва ми време. Днес не бях подготвен да победя. Важното е да остана здрав. Контузията беше сложна да преодоляване ", добави испанецът.

Следващият противник на Чорич е различен испанец - 15-ият подложен Роберто Баутиста Агут.

В американски конфликт от втория кръг Себастиан Корда надви над Франсис Тиафо с 476, 6:1, 6:4 и чака мач с различен съотечественик Джон Иснър, който в профил осмия в схемата Хуберт Хуркач от Полша със 7:6(5), 6:7(5), 6:2.

Още един американски тенисист се класира за третия кръг - Тейлър Фриц, 11-и подложен в Синсинати, който победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 6:2 единствено за 51 минути игра. Фриц пласира 16 аса в мача с финалиста от " Уимбълдън ". Той ще срещне руснака Андрей Рубльов, номер 6 в схемата, в идващия стадий.

19-годишният Бен Шелтън (САЩ), който взе участие с " уайлд кард ", записа триумф над петия в схемата норвежец Каспер Рууд с 6:3, 6:3 и си уреди дуел с деветия подложен Камерън Нори от Англия. Шелтън стана най-младият американец, който побеждава съперник от топ 5 от триумфа на Анди Родик над лидера в ранглистата Густаво Куертен през 2001 година.

Четвъртият подложен Стефанос Циципас от Гърция надигра Филип Краинович от Сърбия с 6:3, 6:4 и му следва конфликт с Диего Шварцман от Аржентина.

Денис Шаповалов (Канада) се оправи с американеца Томи Пол с 3:6, 6:4, 6:3 и ще се изправи против лидера в схемата Даниил Медведев.

Италианецът Яник Синер преодоля Миомир Кецманович със 7:6, 3:1 и отричане на сърбина, а Роберто Баутиста Агут записа триумф над американеца Маркос Гирон с 6:3, 6:3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР