Хърватинът Борна Чорич попари големите амбиции на Александър Зверев и

...
Хърватинът Борна Чорич попари големите амбиции на Александър Зверев и
Коментари Харесай

Борна Чорич попари рано големите амбиции на Саша Зверев, Цонга също отпадна

Хърватинът Борна Чорич попари огромните упоритости на Александър Зверев и го изхвърли още във втория кръг на US Open. 20-годишният тенисист от Загреб сподели по-здрави нерви и измъкна три инфарктни сета, с цел да направи поврат и да завоюва с 3:6, 7:5. 7:6 (1), 7:6 (4).

Двамата изиграха доста зрелищен и оспорван мач, който продължи 3.26 часа и мина през 299 точки. Чорич завоюва 151 от тях и избави 10 от 11-те точки за пробив през Зверев, за се класира за третия кръг в Ню Йорк за пръв път в кариерата си.

Преди тазгодишния шампионат хърватинът се намираше в серия от три следващи загуби на US Open и имаше единствено една победа - в дебютния си мач през 2014 година против чеха Лука Росол. Той доближава до третия кръг в шампионатите от Големия шлем за трети път (от 13 участия) след " Ролан Гарос " през 2015 и 2016 година

В опит да влезе във етапа на най-хубавите 16 за пръв път в кариерата си Чорич ще се изправи против Кевин Андерсън. 203-сантиметровият южноафриканец в профил латвиеца Ернестс Гулбис след триумф в три сета - 6:3, 7:5, 6:4.

 Борна Чорич попари рано огромните упоритости на Саша Зверев, Цонга също отпадна
© Reuters

Зверев претърпя следващото си отчаяние в шампионатите от Големи шлем и не съумя да оправдае огромните упования, които имаше към него в Ню Йорк. Той беше разгласен за трети в листата с любимците за купата от бумейкърите и експертите, незабавно след Роджър Федерер и Рафаел Надал и доста надалеч пред останалите кандидати.

След отдръпването на Анди Мъри Зверев беше най-високо поставеният тенисист в долната половина на схемата. 20-годишният немец, който завоюва две трофеи от сериите " Мастърс " през този сезон, за втора поредна година не съумява да преодолее втория кръг в Ню Йорк.

През 2016 година Зверев взе единствено четири гейма на американеца Джак Сок, а при дебюта си през 2015 година отпадна още в първия кръг след петсетова борба със сънародника си Филип Колшрайбер.

 Борна Чорич попари рано огромните упоритости на Саша Зверев, Цонга също отпадна
© Reuters

Още един от огромните кандидати напусна шампионата - поставеният под №8 Жо-Вилфред Цонга. Французинът, който игра четвъртфинал в Ню Йорк през 2015 и 2016 година, загуби в три сета от огромната вяра на канадския тенис Денис Шаповалов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР