Харков е град в източната част на Украйна, който редовно

...
Харков е град в източната част на Украйна, който редовно
Коментари Харесай

Живот по време на война

Харков е град в източната част на Украйна, който постоянно е нападнат от съветски дронове и бомби. Най-често от прилежащата Белгородска област. Но в Харков не престават да живеят към 1 млн. души. Единия от тях Владимир Саленков. Той ни описа по какъв начин оцеляват хората по време на война в Украйна.

Здравейте, кажете ни какво е ситуацията в Харков в този момент?

" Здравейте, обстановката в Харков в този момент е същата като неотдавна. Харков се намира покрай военна зона и постоянно е обстрелван, само че градът продължава да живее. От позиция на живота - комуналните услуги, превозът и предприятията работят, само че учебните заведения работят напълно онлайн поради сигурността на децата. Единственото нещо, което сме организирали, са няколко подземни учебни заведения в метрото и в този момент има няколко учебни заведения в убежищата и там децата могат да упражняват ", споделя Владимир Саленков.



Как се чувствате в Харков, родният ви град?

Да, това е моят роден град, в който съм живял цялостен живот, тъй че по какъв начин се усещам? Всеки привиква с всичко, тъй че тук се усещам обикновено.

Не те ли е боязън, при обстрел всякога ли слизате в бомбоубежището?

От статистическа позиция, 7 до 10 аларми звучат всеки ден. Всички тези аларми се дължат на обстоятелството, че самолети може да излетят някъде в Каспийския район или да вземем за пример Оренбург. Ние към този момент направляваме от кое летище какви ракети или бомбардировачи ще бъдат изстреляни. Всичко това е опасност за Харков, защото градът е непрекъснато под обстрел от артилерия от прилежащата съветска Белгородска област и след политане на ракета от Белгородска област лишава към минута, с цел да порази задачата. Следователно, както разбирате, е малко евентуално да имате време да се скриете някъде. Възможно е да се скриете в коридора, като употребявате правилото на 2 стени, а не да стоите до прозореца. Малко евентуално е при действителна опасност да стигнете до безвредно място за една минута.



Как успявате да работите и в това време да мислите по какъв начин да се скриете сред две стени или да слезете в бомбоубежище по това време?

Честно казано. Жителите на Харков най-вече пренебрегват алармите, ще обясня за какво. Истинската заплаха, в която нямаш време да се скриеш, и заплахата, когато евентуален притежател на някакви ракети излети отнякъде и се насочи към друга част на Украйна, това не е Харков.

Доколкото знаем, идвате постоянно в България по работа, мислили ли сте за пренасяне?

Да, пристигам постоянно. Но аз също имам работа тук в Харков, а също и семейство и деца, тъй че в този момент би трябвало да пребивавам в две страни.

Какво включва работата ви в България?

Работата ми е обвързвана с вложения в строителството.

Мислили ли сте да преместите фамилията си? Семейството ви е в Харков, а Харков е рисков?

Имам семейство освен в Харков, част от фамилията ми е в Киев, Полтава, Лондон, Холандия, друга част в Прага. Това са следствията от всичко, което се случва.



Колко постоянно имате спирания на зареждането или проблеми с спиранията?

Слава богу тази година още не са се изключвали и се надяваме да няма проблеми с силата, това беше типично за предходната година. Беше незабравимо прекарване, когато светлината изчезна в целия град и целият град с милион и половина души беше пресечен от електричество. Харков е малко по-голям от София по население и повърхност.

Как бихте характеризирали настоящето въодушевление на хората, които живеят в Харков, какъв брой хора са напуснали, каква е разликата, хората се връщат?

Хората се завръщат и през днешния ден към 1 милион поданици на Харков са в Харков, т.е. от 1,5-милионен град през днешния ден са останали единствено 1 милион.

Тоест не ги е боязън да се върнат в града?

Те се връщат и доста неща са свързани с икономическите проблеми. Хората са напуснали краткотрайно и можете да останете като посетител, само че би трябвало да живеете някак. Много от проблемите са свързани с родителите, чието изтегляне е мъчно или невероятно. И несъмнено, има и проблеми с работата на образователните заведения. Целият публичен градски превоз в Харков работи гратис.

Имате ли проблеми с идването на работа и назад вкъщи?

Сега няма такива проблеми, главният проблем в работата през днешния ден е оповестяването на паника Тогава затварят всички държавни организации и е мъчно да се направи нещо ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР