Харизматичното лидерство често се разглежда като идеалния стил на управление.

...
Харизматичното лидерство често се разглежда като идеалния стил на управление.
Коментари Харесай

Харизматичните лидери понякога не са толкова ефективни, колкото си мислим

Харизматичното водачество постоянно се преглежда като идеалния жанр на ръководство. Харизматичните водачи са уверени и общителни. Те имат способността да въодушевяват и стимулират другите. Макар че харизматичните водачи могат да имат способността да сплотяват екип и да реализират страхотни неща, този вид водачество носи и дефекти. Ето четири аргументи, заради които харизматичните водачи може да не са толкоз ефикасни, колкото всички си мислим:
Харизматичните водачи може да са по-фокусирани върху личните си цели и стремежи, в сравнение с върху тези на екипа
В доста случаи харизматичните водачи отделят повече време и внимание на личната си визия и цели, в сравнение с всичко останало. Така потребностите и паниките на екипа, а от време на време и задачите на организацията като цяло, могат да остават на назад във времето. Това може да докара до липса на доверие и измежду членовете на екипа, което в последна сметка ще се отрази отрицателно на неговите резултати и триумф.
Харизматичните водачи може да са по-склонни да вземат решения въз основа на персонални пристрастия
Този вид водачи постоянно са толкоз уверени в личните си хрумвания и вярвания, че изобщо не обръщат внимание на различни гледни точки и благоприятни условия. Това може да докара до взимане на неправилни решения и ограничение на креативност и нововъведения в екипа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР