Хапването в офиса, особено ако не внимаваме, може да се

...
Хапването в офиса, особено ако не внимаваме, може да се
Коментари Харесай

Какво да похапваме в офиса без да напълнеем?

Хапването в офиса, изключително в случай че не внимаваме, може да се трансформира във нездравословен табиет, който да ни донесе и няколко непотребни килограми допълнително. Как да се храним здравословно, без да страда фигурата ни? Сухи плодове, зеленчуци, пресни плодове могат да залъжат глада ни сред главните хранения през работния ден. Понякога, обаче, те не са задоволителни и отново посягаме към нездравословните им заместители. аbc.es предлага няколко хрумвания, които могат да се окажат потребни.

Орехи с подправки – в купа смесете олио и подправки по ваш усет. Разбъркайте добре, прибавете и орехите. Запечете орехите във фурната за към 5 до 10 минути.

Зелен фасул – зеленчукът от ден на ден идва на мода поради съдържащите се в него протеини, желязо, фибри и магнезий. Освен това е съвършен, с цел да засити глада ни.

Моркови – те убиват глада ни на момента. По предпочитание може да ги приготвите у дома, като ги измиете, обелите и нарежете на дребни късчета.

Нар – може да изроните вътрешността на плода още вкъщи, да го изсипете в купа и да се насладите на аления плод на работното си място.

Хранителни блокчета от зърнени култури и шоколад – смесете 100 грама фурми, една лъжичка сусамени семена и 30 грама кашу ядки в кухненския робот. Добавете към сместа 3 лъжички царевица и 3 лъжички овес. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава, покрита авансово с хартия за печене. Отгоре сложете още един лист хартия за печене. С помощта на нож може да придадете мечтаните от вас форми на барчетата. Оставете ги в хладилника за 2 часа, с цел да стегнат. След това ги извадете и ги потопете в шоколад и още веднъж ги оставете да стегнат във фризера.

Ябълка с канела – обелете ябълката и я нарежете на дребни късчета. Сложете я за към 2 минути в микровълновата фурна. Извадете я и я поръсете с канела.

Чипс от банани – обелете бананите и ги нарежете на фини кръгчета. След това ги сложете във фурна, авансово загрята на 180 градуса, като ги осолите с чесън на прахуляк и сол по ваш усет.

Боровинки – доста потребни, боровинките могат да убият глада ни бързо и да ни заситят.

Печена соя – доста е потребна за хората, страдащи от високи равнища на холестерол.

Кисело мляко – в случай че ви харесват млечните храни, киселото мляко е един добър вид за храна на работното място. Освен това, постоянно можете да добавите пресни или сушени плодове в него и да му се насладите.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР