Хаосът в управлението и липсата на визия за развитието на

...
Хаосът в управлението и липсата на визия за развитието на
Коментари Харесай

ГЕРБ след 100 дни управление: Програмата ни ще излезе всеки момент

Хаосът в ръководството и неналичието на визия за развиването на страната са политическите събития на изтичащия парламентарен сезон.

Това обявиха представители на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в студиото на NOVA. Днес е последния ден от работата на определеното в края на март Народно заседание, преди лятната му отмора.

Българите дават Среден 3 на "Борисов " 3, само че се помиряват

Цветанов удовлетворен: България е надалеч от апокалипсис

Борисов: Безработицата не може да падне повече

В рамките на диалога от опозицията упрекнаха ръководещите в пасивност, а представителката на ГЕРБ Цвета Караянчева призна, че детайлната управническа стратегия на държавното управление на нейната партия и Обединените патриоти към момента не е налична.

"Най-важното политическо събитие през днешния ден е оценката на 100-те дни на кабинета ", счита Йордан Цонев.

По шестобалната система депутатът прави оценка ръководството с "не повече от 3, и то поради външнополитическите старания на премиера ".

"Няма визия за развиването на България. Няма управническа стратегия. Какви са ограниченията за огромните проблеми - бедостта, демографската рецесия... Няма стратегия за увеличение на икономическия напредък ", изброи представителят на Движение за права и свободи.

"Правителството има стратегия и тя е доста детайлна. Всеки миг ще излезе. Забавихме се, тъй като съдружния сътрудник трябваше да я утвърди, проучва. Има 850 ограничения в програмата, законодателна част ", отговори на нападките зам.-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ.

"Самите съдружни връзки от време на време се обтягат, от време на време са по-лежерни. Нещата могат да се случват със закъснение ",

добави Караянчева.

"Българите дадоха доверието си на ГЕРБ да ръководи. Вместо това те избраха да вършат неевропейска коалиция с националистите, които слагат под подозрение етническия мир с думите и манталитета си ", Цонев, който добави, че Обединените патриоти не са съдействали с нищо в ръководството, с изключение на със кавги.

"Политическото събитие е инертността на държавното управление, неналичието на визия за развиването на страната. Няма значение дали оценката е 3 или 4.

Въпросът е усещат ли хората усъвършенстване и аз мисля, че не ",

съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия, съгласно който е било редно първо да има управническа стратегия, а след това държавно управление.

"Празният дневен ред на Народното събрание се цялостни със кавги ", добави представителят на "червените ".

"Всяка партия има своя стратегия, която би трябвало да се съгласува с другата ", отговори Караянчева.

Според нея

за 100 дни (от ръководството на кабинета) "няма какво да се случи ",

само че през есента от ГЕРБ ще изненадат сътрудниците си. Като идни начинания тя посочи нов антикорупционния закон, промените в администрацията и правосъдната система и други законови промени.

Ценното от този и предишния парламент е разговора сред ръководителите на парламентарните групи, сподели още представителката на ГЕРБ.

Зарков от своя страна посочи, че от Българска социалистическа партия имат намерение да изготвят различен бюджет на страната. Той би трябвало да покаже, че всички препоръчани от партията ограничения са съвместими с "нормална, маастрихтска бюджетна рамка ".

Участниците в самобитния спор разясниха и някои от огромните тематики през миналите седмици - внасянето на обвинителния акт за КТБ и абсурда с финансирането на НДК.

Според Цонев присъединяване на сътрудника му народен представител Делян Пеевски в ръководството и източването на КТБ е недоказано. Преди дни в същото телевизионно студио Константин Симеонов, юрист на Цветан Василев, съобщи, че всяка заран банкерът е разписвал превеждане на средства към човек с букви Д.П.

"Трябва ли да приказваме за недоказани неща? Работата на юриста е да пази клиента си. От първия ден ние споделяме Цветан Василев да извади компроматите си и да ги съобщи на прокуратурата ", счита още Цонев.

"Пеевски го няма в обвинителния акт, тъй като не е направил нищо укоримо ",

добави депутатът от Движение за права и свободи.

"Ако КТБ се вади циклично, с цел да се замерят политическите участници от този интервал, това няма да е добре за никого ", съобщи Крум Зарков от Българска социалистическа партия и добави, че от партията упорстват само за "пълна гласност, цялостна бистрота " на следствието.

Караянчева дефинира въпроса с финансирането на НДК като "приключила тематика " в границите на Народното събрание. Вчера с гласовете на ГЕРБ и Оперативна програма беше решено да се приключи работата на краткотрайната комисия на Народното събрание за абсурда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР